El Consorci del Delta fa una crida per netejar les platges de Ca l’Arana i de Carrabiners-Semàfor, dos espais protegits pel seu valor ambiental

febrer 10, 2020 in Actualitat, TERRITORI

Les platges de ca l’Arana, a prop de la desembocadura del Llobregat, i les de Carrabiners i Semàfor són molt valuoses pels hàbitats que les conformen i la biodiversitat que alberguen. Aquestes platges del litoral pratenc només es netegen a la tardor i principis de l’hivern, just abans de l’època de nidificació dels ocells (que és de l’1 de març al 31 de juliol), i manualment, per no malmetre la seva vegetació i no afectar la fauna.

Amb la finalitat de condicionar aquestes platges per a la nidificació dels ocells, i donat que el pas del temporal Glòria ha deixat un rastre de residus molt abundant al nostre litoral, el Consorci ha realitzat una crida a la participació de persones voluntàries en una jornada de neteja manual d’aquestes platges el diumenge 16 de febrer.

L’activitat es realitzarà a les platges entre la desembocadura del riu Llobregat i la desembocadura de la llacuna de la Ricarda. És una activitat gratuïta i pensada per a tots els públics.

Informació pràctica

Es recomana dur roba i calçat adequat i cal dur esmorzar i aigua (evitar envasos d’un sol ús). Els materials necessaris per dur a terme la neteja, com guants, pinces i sacs els subministraran des de l’organització.

Punt de trobada: Aparcament  Espais Naturals del Riu

Lloc:  Espais Naturals del Riu – Platges protegides – Coordenades GPS aparcament i punt de trobada: 41.308806, 2.112025 – El Prat de Llobregat

Horari:  10.30 h a 13.30 h

Organitza:  Consorci Delta Llobregat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus

ACTIVITAT NO REMUNERADA.

Les places limitades són limitades i Cal inscripció prèvia: T. 93 479 32 01 /administracio@consorcidelta.org

Límit d’inscripció:  13/02/2020

 

Altres informacions relacionades:

Està la platja de sorra del Prat destinada a desaparèixer?