La plantilla de Nissan porta la reivindicació pel futur de les plantes catalanes a la delegació del Govern

February 17, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

La plantilla de Nissan i de les empreses auxiliars tornaran a mobilitzar-se aquest dimarts a les 18 hores, a la plaça de Catalunya, des d’on sortiran en manifestació fins a la delegació del Govern a Catalunya, per exigir a la multinacional un pla industrial de futur per a les plantes catalanes i de la resta de l’Estat..

Un cop finalitzada la concentració davant la delegació del Govern està previst que des d’aquest organisme oficial es rebi els membres del comitè d’empresa, que demanaran la implicació de l’Administració central en la recerca de solucions que permetin garantir la continuïtat de l’activitat i els llocs de treball.

El nerviosisme de les plantilles vinculades amb Nissan, es va desfermar no fa gaire a causa de l’anunci que el model de Pic up X-Class, que es fabrica a la factoria de la Zona Franca per comptes de Mercedes, es deixaria de produir a partir de maig vinent.  La finalització d’aquesta producció impactarà negativament encara més les produccions de Zona Franca i Montcada, però també repercutirà en el conjunt de les fàbriques de Nissan arreu de l’Estat.

Els treballadors havien decidit manifestar-se també els dies 24 i 27 de febrer davant del recinte on estava prevista la celebració del Mobile World Congress. La suspensió de l’edició d’aquest any de la fira més important del sector de les telecomunicacions ha privat els operaris de la multinacional japonesa d’un aparador que fes arribar les seves reivindicacions fins a la metròpoli nipona que és on s’han de prendre les decisions estratègiques sobre el futur de la producció a Zona Franca i a la resta de l’Estat espanyol.

Un altres fet ha sumat inquietud a la plantilla de Nissan. Es tracta de la reducció d’un 40% de la producció de la furgoneta elèctrica que es fa a Zona Franca. La finalització d’aquesta producció impactarà encara més negativament a les produccions de Zona Franca i Montcada, però també repercutirà en el conjunt de les fàbriques de Nissan arreu de l’Estat.

 

Informació elaborada amb base a informacions publicades al Diari del Treball