Denegat l’ERO Temporal anunciat per la direcció de la petroquimica IQOXE

February 24, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«L’ERO de l’empresa petroquímica afectava també a la planta de Plastiverd al Prat».

 

La direcció de l’empresa IQOXE ha vist rebutjats els tràmits que va iniciar per aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal als treballadors de la planta que té al polígon petroquímic de Tarragona, afectada per una explosió que va ocasionar 3 morts el 14 de gener passat, i a l’empresa Plastiverd del Prat de Llobregat.

Plastiverd pertany a la mateixa corporació que IQOXE, el Grup Industrial Cristian Lay, i ocupa actualment les instal·lacions de l’antiga La Seda de Barcelona, i va assumir l’activitat de producció de PET després de la liquidació de La Seda.

El Departament de Treball de la Generalitat no accepta que l’expedient, que implicaria suspendre els contractes durant un any, s’aculli a l’esmentada ‘causa major’. I deixa oberts altres camins, com podrien ser negociar un ERO amb els representants dels treballadors, o, si no està d’acord amb la decisió oficial presentar el preceptiu recurs.

Iqoxe per la seva part ja anunciat que recorrerà la resolució de Treball i anuncia que mentre recorre la decisió, iniciarà els tràmits per fer un expedient d’ocupació per causes de producció.

Entre els arguments per dir no a la retallada temporal de la plantilla presentada per l’empresa, Treball destaca que les causes de l’explosió encara no s’han determinat, ni tampoc ha quedat acreditat el caràcter imprevisible de l’accident.

Els informes d’Inspecció laboral assenyalen que actualment els treballadors actuen per reactivar l’activitat de la companyia i, segons els sindicats, s’han contractat empreses auxiliars per a realitzar feines de posada en marxa de la part de les instal·lacions danyada per l’accident.

La decisió de la Generalitat es produeix just a l’endemà de la vaga convocada al complex petroquímic de Tarragona, que segons els sindicats va tenir un seguiment de el 100%. Els treballadors del complex van parar dimecres per exigir una millora en les mesures de seguretat en les empreses d’aquest sector al Camp de Tarragona.

.

Informació relacionada:

L’empresa IQOXE que va patir l’explosió mortal a la petroquímica anuncia un ERO temporal que afectarà també a Plastiverd