Ni un pam de terra mostra la seva satisfacció per la declaració del ple de l’Ajuntament d’ahir però adverteix del precedent del ‘No al desviament’.

March 5, 2020 in Actualitat, POLÍTICA, TERRITORI

La plataforma Ni un pam de terra ha fet pública, mitjançant les xarxes socials, la seva satisfacció per la declaració publica unànime d’ahir al ple municipal contrària a l’ampliació de l’aeroport per part de totes les formacions polítiques amb presència a la institució. ‘Ni un pam de terra’ manifesta la seva sorpresa per la semblança del nom triat per aquesta declaració institucional ‘Ni un pam més’, amb el seu nom: «Ja és casualitat que triïn un lema tan semblant al nom de la nostra plataforma» assenyalen.

‘Ni un pam de terra’ remarca igualment la independència d’aquesta plataforma ciutadana respecte dels partits polítics i institucions. I adverteixen que «L’experiència de les renúncies del Pla Delta i tantes altres ens fa desconfiar de la fermesa i coherència dels seus posicionaments». Recordant d’aquesta manera el precedent del ‘No al desviament’ defensant públicament des del consistori pratenc fins a la signatura del Pla Delta.

Testimoni d’aquell compromís trencat, és avui la plaça 17 de desembre recordant la històrica manifestació de 1976. Encara que mancada de cap element que en faci referència, una pedra de grans dimensions provinent del riu Llobregat, resta encara avui situada al bell mig de la citada plaça; testimoni calcari que volia representar la fortalesa de la voluntat d’un poble. Només tres anys després però de la col·locació de la pedra, l’Ajuntament del Prat signava l’any 1994 el Pla Delta.

 

Informació relacionada

Delacaració Intitucional:  Preservem el delta. Protegim el clima. No a l’ampliació de l’aeroport

L’Alcalde de Viladecans sacrificaria l’ espai natural protegit “La Ricarda” per ampliar l’Aeroport del Prat

Qualifiquem de negacionista del canvi climàtic la proposta de l’Ajuntament de Barcelona per liderar l’ampliació de l’aeroport

DEPANA vol recordar a AENA els seus incompliments en matèria ambiental, davant una nova ampliació de l’Aeroport