Torna la vaga feminista: què prepara el comitè de dones per aquest 8-M al Prat?

March 5, 2020 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

Tercer examen de la vaga feminista del 8 de març. Aquest diumenge amb motiu del dia de la Dona Treballadora –dia internacional de la Dona, després de ser institucionalitzat per les Nacions Unides–, el moviment feminista del Principat torna a convocar una aturada laboral de 24 hores. Amb els precedents de les “vagues de totes” del 2014 i el 2015 a casa nostra, que alhora són filles de les mobilitzacions contra el feminicidi a l’Amèrica Llatina.

La vaga general ha estat convocada formalment pels sindicats CGT Catalunya, IAC, i I-CSC, i tot que és preveu una menor incidència en l’àmbit laboral per caure en diumenge, de nou és preveuen unes mobilitzacions massives i les feministes criden a aturar la producció, el consum, i les cures. Perquè, de nou, volen destacar el paper que juguen les dones més enllà de les feines reconegudes com a tals, com ara el treball domèstic, el manteniment dels més vulnerables, les tasques reproductives…

Enguany al Prat ha funcionat des de mitjans de febrer un comitè local de la vaga feminista propi, que segueix el mateix funcionament que arreu: mitjançant assemblees de dones obertes, de caire horitzontal, i sense sigles de partits ni sindicats. A Barcelona, que concentrarà les mobilitzacions més multitudinàries, quasi hi ha un comitè per cada barri. Entre les convocatòries del Prat destaca la manifestació de suport a la vaga convocada per a les 12 del migdia a la Zonilla.

La convocatòria a la nostre localitat per regla general repeteix l’esquema d’altres anys encara que marcada per la coincidència de la vaga amb diada festiva; cauen la cercavila dels piquets del matí i la concentració del migdia, i pren el relleu la citada manifestació. Continua el vermut i dinar popular per a les vaguistes, que com altres anys tindrà lloc al Casal ‘La Llavor’ situat al número 2 del carrer Penedès, un breu parèntesis per agafar forces abans de dirigir-se en transport públic fins a l’Hospitalet per afegir-se a la marxa a peu de la columna del Baix Llobregat que es dirigirà a la plaça Espanya per a la manifestació unitària del 8 de març.

En un àmbit de la política institucional, el Consell de Dones del Prat està preparant una sèrie d’actes pel dia 6 relacionats amb la diada del 8M, entre les que destaca una marxa feminista, el tradicional acte davant l’Ajuntament, i la reproducció durant la marxa de la performance “un violador en tu camino” per part de Viudes 08820.

La pluralitat del moviment feminista també es fa palesa amb la diversitat d’actes organitzats arreu del territori.

 

Informació relacionada

Tot el que has de saber de la nova vaga feminista del 8-M

El moviment feminista convoca vaga el diumenge del 8-M entre dubtes dels sindicats

La vaga feminista del 8 de març del 2019 al Prat, en imatges