Ecologistes volen forçar una consulta a Gavà sobre els plans urbanístics que amenacen el Calamot i la Riera del Canyars

March 12, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La plataforma Salvem el Calamot ha desconvocat a causa de la pandemia causada pel virus Covid-19  la manifestació prevista incialment per al 14 de març a Gavà en contra del projecte urbanístic del Pla de Ponent, que amenaça el darrer corredor biològic entre el Garraf i el Delta de Llobregat».

 

Juntament amb diverses entitats ecologistes més, la plataforma No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot va presentar el passat 4 de març, una sol·licitud per realitzar una consulta ciutadana sobre els projectes urbanístics que vol iniciar el consistori de Gavà, i que amenacen de mort el darrer corredor biològic entre el Garraf i el Delta de Llobregat.

Segons indica Gavà.info, els ecologistes utilitzaran el mecanisme de les consultes populars del Reglament Orgànic Municipal per a intentar que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, convoqui un referèndum sobre el Pla de Ponent sense caràcter vinculant.

Josep Micolau, un dels ciutadans que ha demanat la consulta, ha explicat en declaracions al digital La Premsa del Baix que “volem explicar que el Pla de Ponent no està pensat pels gavanencs i les gavanenques, la població de Gavà creix a un ritme de 150 habitants per any. Aquest projecte és el punt culminant del procés de gentrificació que pateixen les persones de Barcelona, que les expulsa dels seus habitatges i les envia cap a ciutats com la nostra. Com a conseqüència tindrem una oferta de pisos a Gavà amb preus de referència de Barcelona als quals els gavanencs no podran accedir. Els únics beneficiaris són els fons voltors internacionals.”

Ara, la plataforma té com a objectiu recollir 2.000 signatures i té un marge de seixanta dies per aconseguir-ho.

 

Informació relacionada

Amenaçat de mort el darrer corredor biologic entre el Garraf i el Delta de Llobregat

 

Fotos extretes del digital La Premsa del Baix