Reducció d’un 21,95% de la contaminació al Prat en només una setmana

April 6, 2020 in Actualitat, TERRITORI

«La contaminació al nostre municipi es redueix més d’un 20% en només una setmana.»

 

Segons les dades recollides sobre els nivells de Diòxid de Nitrogen (NO2) al punt de mesura de qualitat d’aire de Jardins de la Pau i que us mostràvem en aquest article, fa dues setmanes la concentració de NO2 es va rebaixar de 34µg/m³ (dades mitjanes del 2018) a 17,84µg/m³. Aquest descens de quasi un 50% implicava que els nivells d’aquest contaminant tant perjudicial per la salut es trobava, després de molts anys, en uns nivells respectuosos tant amb les persones com amb els ecosistemes que ens envolten.

A fi de fer un seguiment sobre l’evolució de la qualitat del nostre aire, s’ha realitzat un càlcul de com han evolucionat aquesta última setmana els nivells de NO2, prenent de nou com a referència les dades públiques del departament de Territori i Sostenibilitat. La següent taula marca la mitjana de concentració per dia d’aquest contaminant.

Com mostren les dades, els nivells per dia de NO2 s’han rebaixat. A més, si fem un càlcul de tota la setmana, ens trobem que el nivell  de concentració actualment es troba en 13,92µg/m³, un 21,95% per sota dels 17,84µg/m³ que trobàvem fa només dues setmanes.

Si prenem com a referència les dades mitjanes de l’any 2018 on els nivells de NO2 eren de 34µg/m³, aquest contaminant al nostre municipi s’hauria rebaixat en un 54,46%. Tot i que el descens és notable, segueix sobtant la gran diferència amb la reducció de contaminants a Barcelona, que s’estableix entre un 70% i un 80%.

 

Informació relacionada:

La contaminació al Prat cau a la meitat i marca mínim històric

La (mala) qualitat de l’aire de Barcelona: 3.500 morts prematures cada any i menys esperança de vida

La UE denuncia al TJUE la contaminació de Madrid, Barcelona i El Prat

La contaminació als aeroports: un problema de salud pública

Menys temps, més impacte: per què el turisme a Barcelona deixa una gran petjada de carboni al Prat?