Llençols blancs als balcons del Prat en defensa de la sanitat pública en motiu del Dia Mundial de la Salut

April 7, 2020 in Actualitat, DRETS

«Diversos balcons i finestres del Prat han lluit aquest dimarts llençols blancs amb lemes en defensa de la sanitat pública, responent a la convocatòria internacional realitzada per col·lectius europeus contra la mercantilització de la sanitat, i recolçada entre altres per la Marea Blanca i la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Prat».

 

El People’s Health Movement Europe (Moviment Europeu per la Salut de la Ciutadania) i l’European Network Against Commercialization of Health and Social Protection (Xarxa Europea Contra la Comercialització de la Salut i la Protecció Social) van fer una crida ahir perquè coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, es converteixi en un Dia Internacional contra la Comercialització de la Salut.

Aquesta jornada ha tingut lloc en plena lluita contra la pandèmia de la Covid-19 i la Marea Blanca de Catalunya i la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Prat, van sumar-se a la iniciativa, demanan als ciutadans del Prat i de la resta del territori que pengissin llençols blancs als seus balcons amb lemes en defensa de la salut pública.

Una altra iniciativa que proposasen els col·lectius que participen en aquesta iniciativa és que els ciutadans es facin fotos amb aquests missatges, els pugin a les xarxes socials i els facin arribar als dirigents polítics. Proposen l’ús dels hastags #health4all i #salutpertotes.

Els lemes que han identificat la campanya són: “La salut no es ven” i “Escampem la solidaritat, no el virus”. Marea Blanca de Catalunya demana, a més, que es doti de “recursos de protecció a tots els treballadors i treballadores de la sanitat que s’estan jugant la salut amb materials inadequats i mitjans tècnics insuficients per la falta de previsió i negligència dels governs i administracions protagonistes de les privatitzacions i retallades i, ara, de la gestió ineficaç de la crisi”.

També reclama que no es tanquin els centres d’atenció primària (CAP), com pretenen algunes administracions, que es prengui el control de les indústries sanitàries i dels centres sanitaris privats i denuncia la manca de control de les administracions públiques sobre les empreses prestadores de serveis a les residències de gent gran i que “mercantilitzar i privatitzar les tasques de les cures a la dependència ha suposat obrir la porta a la mort per la Covid-19”.