L’Ajuntament inicia els tràmits per nombrar Lluís Tejedor com “fill adoptiu del Prat”

April 21, 2020 in Actualitat, POLÍTICA

Segons un decret del 16 de març, s’ha iniciat un expedient per atorgar el títol de fill adoptiu d’El Prat a Lluís Tejedor, “el qual recollirà els mèrits, causes i motivacions que acreditin l’esmentat atorgament”.

Tejedor va exèrcit d‘alcalde del Prat 37 anys, 9 mandats consecutius rere les sigles PSUC, IC, IC-EV, IC-V, i ICV. Lluís Tejedor és un dels polítics catalans amb més anys al càrrec, ja que va accedir a l’alcaldia del Prat el 1982 després del mort de l’anterior alcalde, Antonio Martín (mort en accident de tràfic). Durant el seu mandat el Prat va patir una transformació considerable.

Entre les qüestions que van aixecar més polèmica durant el seu mandat podríem citar el desviament del riu i el seu canvi de posicionament en relació al Pla Delta, l‘enderrocament de l’històric Teatre modernista de l’Artesà, la polèmica suscitada per Ada Colau arran de la seva implicació en el cas Mercuri, on qüalificava d’escàndol que un alcalde com Tejedor cobri 100.000 euros l’any i justifiqui dietes”, mentre ubicava aquesta actitud en el “vell règim” i la “cleptocràcia”.

En el cas Mercuri, poder el més rellevant, Tejedor va ser acusat d’un delicte contra l’administració pública pel cobrament de dietes sense justificar per valor de 12.870€ a la FMC mentre era vicepresident d’aquest organisme supramunicipal. Aquest cas va finalitzar amb la carpetada judicial del cas i l’absolució dels 33 alcaldes imputats. L’Audiència de Barcelona va decretar el seu sobreseïment, perquè la federació, ens liderat pel PSC, és una associació que “es regeix pel dret privat, i els fons rebuts, tot i que són quotes dels ajuntaments, deixen de tenir la consideració de cabal públic”