Tal dia com avui de 1994 va signar-se al Prat el ‘Pla Delta’

April 16, 2020 in Actualitat, TERRITORI

Tal dia com avui, un 16 d’abril de 1994 va signar-se al Prat de Llobregat el Pla Delta. Un conjunt d’obres que no només van afectar greument als ecosistemes del delta sinó que, tal i com analitzavem en aquest article, va convertir-se en tot un model per la destrucció del territori.

L’any 2018, l’Ajuntament del Prat  va admetre per primer cop a un document oficial el que ha vingut denunciant històricament el moviment ecologista, i va reconneixer que la signatura i aprovació del Pla Delta va tenir un “balanç ambiental negatiu”, i titllar la política anterior de “desenvolupista”.

Actualment es mantenen poc més que un 5% dels hàbitats i les zones humides originals. La gran majoria de l’hemidelta esquerra (barri de Sants, l’Hospitalet, Cornellà o la Zona Franca) s’ha perdut. El 60% del seu territori ja està urbanitzat, la majoria d’espai lliure està aprofitada per l’agricultura i només un 10% està protegit sota figures específiques.