Nissan anuncia que mantindrà oberta la planta de recanvis del Prat que ocupa 110 llocs de treball

juny 23, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«La direcció del grup automobilístic comunica que aplicarà un ERO d’extinció de les plantilles a partir de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors».

x Tomeu Ferrer | Diari del treball

Primer moviment de la direcció de Nissan després de 50 dies de vaga de fam de la seva plantilla a Catalunya. La direcció de la multinacional japonesa a l’Estat Espanyol ha comunicat al comitè d’empresa que no tancarà la factoria que el grup té al Prat de Llobregat, on hi ha el magatzem de components segons ha informat l’empresa automobilística en una nota oficial.

Segons el comunicat, la multinacional i el comitè d’empresa europeu de Nissan celebren reunions setmanals des del 28 de maig passat. No obstant això, el grup negociador de l’empresa assegura que el 30 de juny vinent començarà a negociar l’anunciat pla de tancament de la resta de plantes del grup japonès. L’equip que dirigirà els contactes per part de Nissan el lidera Frank Torres, que havia estat alt directiu de l’empresa a Catalunya.

La decisió de mantenir la planta de recanvis del Prat de Llobregat suposa el salvament de 110 llocs de treball.

Els diferents comitès d’empresa de Nissan encara no han emès una resposta a l’anunci de la companyia. Fonts sindicals consultades a l’inici del conflicte temien que des de la direcció s’optés per una tàctica consistent a anunciar que no es tancarien algunes instal·lacions del grup a Catalunya, cosa que podria dividir els treballadors que fins ara han mantingut una actitud totalment unitària i combativa.

Les fonts sindicals consultades han tret importància al fet que s’anunciï que no es tanca el centre de recanvis del Prat. Aquestes fonts expliquen que El Prat mai ha format part de l’estructura productiva de Nissan a Catalunya. El centre de recanvis dóna servei a la marca en el sud d’Europa. “Fins i tot la seva raó social no està donada d’alta a l’Estat Espanyol, sinó que figura inscrita a Holanda.

Extinció per l’article 51

El comitè d’empresa han manifestat al seu torn que la direcció de la companyia els ha fet arribar un document on s’indica que “després d’haver mantingut diverses converses amb vostès. Avui han manifestat la seva voluntat de no comparèixer a una reunió amb l’empresa, per mitjà de present se’ls requereix perquè compareguin a les 15 hores de el dia d’avui (dilluns)  el centre de treball a una reunió en la qual se’ls farà lliurament de la comunicació d’intenció d’inici de procediment d’acomiadament col·lectiu ex art. 51 de l’Estatut dels Treballadors i als efectes que es constitueixin en Comissió Negociadora. “

Això vol dir que a partir d’aquest anunci la direcció de Nissan dóna 7 dies per constituir la taula negociadora de l’ERO d’extinció anunciat. Per la seva banda, els representants dels treballadors han informat que no pensen negociar acomiadaments i que la seva posició és buscar una sortida industrial no només per a Nissan sinó també per la resta del grup automobilístic a Espanya: Nissan, Mitsubishi i Renault, cosa que han comunicat també a les administracions públiques amb les quals negocien de manera intensa

 

Article reproduït del Diari del Treball