CGT convoca una concentració a la plaça de la Vila contra el tancament de Nissan

June 26, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

El sindicat CGT va convocar ahir una concentració a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat i a una onzena de poblacions més de l’estat espanyol per donar suport als afectats pel tancament de les fàbriques de Catalunya. A través d’un comunicat, el sindicat anarcosindicalista ha explicat que amb aquestes mobilitzacions vol difondre un missatge “d’unitat d’acció” de la classe treballadora “davant els atacs sense miraments que s’estan cometent contra milers de persones per part d’un sistema capitalista al qual s’ha de combatre amb més acció directa i solidaritat entre treballadors”. De fet, la CGT afirma que “l’única via per fer front als atacs a la patronal i al capitalisme passa per postures solidàries de lluita suport mutu i acció directa en defensa de la vida de 25.000 famílies”.

Des de l’organització anarcosindicalista informen que tenen com a objectiu “defensar els llocs de treball i als treballadors”, a més opinen que des de Nissan han triat tancar els centres de treball de l’Estat  Espanyol “perquè lluny de protegir als treballadors, l’Estatut dels treballadors, després de l’última reforma laboral permet als empresaris executar Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) i acomiadar-los”. CGT reivindica un nou Estatut dels Treballadors, encara que exigeix de “manera immediata” la derogació de l’article 51 “perquè la decisió empresarial d’acomiadar col·lectivament, no siga lliure”.

CGT considera necessari organitzar-se per a treballar en “un pla d’indústria per a oferir treball, mitjans de producció socialitzats i futur” i anima a “tota la classe treballadora” a fer costat als treballadors de Nissan contribuint a la caixa de resistència.

Per la seva part els Mossos d’Esquadra, i en aplicació de la Llei Mordassa, que restringeix el dret de manifestació en el cas de concentracions de més de 20 persones sense comunicació prèvia, va procedir a identificar dos sindicalistes de la CGT com a presumptes organitzadors de la protesta.

Des de CGT expliquen que van comunicar la concentració a l’Ajuntament del Prat, sense obtenir cap mena de resposta per part de l’administració local. i que aquesta no va tramitar la comunicació als Mossos, una pràctica d’altra banda habitual per part del Consistori i que ha estat l’origen de no pocs conflictes amb diferents moviments socials.

Informació associada:

Els treballadors de Nissan activen la solidaritat per aguantar un conflicte llarg

La marxa de Nissan, una estratègia prèvia que la pandèmia va accelerar

Nissan anuncia que mantindrà oberta la planta de recanvis del Prat que ocupa 110 llocs de treball

Nissan anuncia 70 milions d’inversió en la nova planta de pintura de Zona Franca, però la condiciona a la sortida de 600 treballadors