CCOO denuncia dos ERTO’s a Alliance Healthcare i convoca aturades parcials

juliol 2, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els propers 3, 6, 7 i 8 de Juliol la plantilla d’Alliance Healthcare està cridada a participar en les aturades parcials de tres hores per torn convocades per CCOO a tots els centres de treball, incloses les oficines que aquesta empresa de distribució de productes farmacèutics té al Prat de Llobregat».

 

Mitjançant un comunicat CCOO ha fet públic que no permetrà “ni un sol acomiadament ni amenaça” i exigeix Alliance Healthcare que deposi la seva actitud, i readmeti al personal acomiadat i abandoni les que defineix com a “pràctiques antisindicals”.

El sindicat acusa la corporació d’aprofitar-se “de la pandèmia” i de la declaració de l’Estat d’Alarma per a “presentar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que no justifica”, per segons manifesten “continuar repartint dividends entre els seus accionistes”, mentre l’Estat Espanyol assumeix el sous dels seus treballadors afectats per l’ERTO.

Aquest dos ERTO, un primer de força major i un altre de posterior de regulació temporal d’ocupació, ja han estat  denunciats davant la Inspecció de Treball.

Segons aquestes mateixes fonts sindicals arran d’aquestes dues denuncies davant Inspecció del Treball l’empresa va començar a obstaculitzar el treball dels seus representants sota l’amenaça de sanció”, a més de realitzar 16 acomiadaments disciplinaris al·legant baix rendiment, i procedir ha modificar substancialment i de manera unilateral les condicions laborals de part de la plantilla, amb mesures com canvis de torn i reducció dels incentius sense previ avís. L’empresa també va cometre errors importants en notificar a la plantilla si estava afectada per l’ERTO.

Per la seva part Alliance Healthcare ha declinat fer qualsevol mena de comentari als mitjans arran del conflicte col·lectiu obert a l’empresa.

 

Informació relacionada:

Desconvocades les aturades parcials del 21 al 23 de gener a Alliance Healthcare de Polinyà desprès d’assolir un acord

L’acampada solidaria amb els transportistes acomiadats per Alliance Healthcare es trasllada del Prat a la planta de Polinyà

El conflicte laboral a Alliance Healthcare amb els falsos autònoms es fa sentir al Ple Municipal

Protesta a la plaça de la Vila pels acomiadaments a Alliance Healthcare

Dos acomiadats a Alliance Healthcare per organitzar el col·lectiu de transportistes

Alliance Healthcare sotmet a videovigilància als acampats que protesten per l’acomiadament de dos treballadors