Nissan registra l’ERO per tancar les plantes de Catalunya

juliol 1, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«L’automobilística s’ha reunit aquest dimarts amb els sindicats per intentar pactar les condicions de l’expedient».

 

Nissan ha registrat un Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) que afecta els milers de treballadors de les plantes catalanes, segons ha confirmat a Twitter el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Direcció i sindicats han mantingut avui la primera reunió per intentar pactar les condicions de l’expedient, segons informa l’ACN.

Els treballadors havien demanat recuperar l’autorització prèvia als Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), que es va eliminar amb la reforma laboral del 2012 promoguda pel PP, i aquest dilluns ho van exposar en una compareixença al Parlament, després de la qual la Cambra va estendre la reclamació al Govern espanyol.

El registre de l’ERO, que no afectarà al magatzem de recanvis situat al Prat de Llobregat, arriba després de setmanes de mobilitzacions dels treballadors de les fàbriques amenaçades de tancament. La darrera, divendres passat davant la casa del directiu Frank Torres, encarregat del desmantellament de les plantes catalanes. Aquesta mateixa setmana la direcció de l’automobilística va plantar la comissió del Parlament a la qual estava citada.

 

Informació associada:

Els treballadors de Nissan es manifesten per exigir la derogació de l’article que permetria un ERO d’Extinció

Nissan anuncia que mantindrà oberta la planta de recanvis del Prat que ocupa 110 llocs de treball

CGT convoca una concentració a la plaça de la Vila contra el tancament de Nissan

Els treballadors de Nissan activen la solidaritat per aguantar un conflicte llarg

La marxa de Nissan, una estratègia prèvia que la pandèmia va accelerar

Nissan anuncia 70 milions d’inversió en la nova planta de pintura de Zona Franca, però la condiciona a la sortida de 600 treballadors

 

 

Article redactat en base a informacions publicades a Publico.es i agències, amb fotografia d’El Periòdico.