CGT paralitza la sortida de camions dels magatzems de Nissan a Zona Franca

juliol 5, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

Des de divendres passat 3 de juliol els treballadors de la secció de la CGT de la subcontracta de Nissan, Acciona, acampen a les portes dels magatzems Barna 3 de la companyia nipona situats en el polígon industrial de la Zona Franca. Segons informa la nota de premsa de CGT FESIM (Federació Metal·lúrgica), el sindicat anarcosindicalista va tenir coneixement de la intenció de la multinacional de traslladar material d’aquests magatzems cap a la planta de Nissan a Àvila.

Acciona és una empresa auxiliar que s’encarrega de la logística en la factoria de Nissan a Zona Franca i per tant la seva plantilla està directament afectada per la decisió de la multinacional  de tancar les plantes de Barcelona. Al voltant d’uns 500 treballadors treballen per a Acciona a Nissan. La secció sindical de CGT d’aquesta empresa va proposar l’acció d’obstaculitzar la sortida de camions dels magatzems, per a evitar així que el material sigui traslladat, a la resta d’organitzacions del comitè d’empresa però només va ser secundada pels anarcosindicalistes.

En la nota de premsa es fa constar per part de la Secció Sindical de CGT Acciona Nissan, com des de la FESIM, el compromís absolut del sindicat amb les plantilles en lluita i “es fa una crida a totes les plantilles tant d’Acciona, Nissan, com de la resta d’empreses auxiliars, per a donar suport a aquesta acció i amb ella impedir que la multinacional japonesa continuï rient-se i prenent el pèl a les més de 25000 famílies” afectades pel tancament de les plantes.

Com bé recorda Miguel Fadrique, Secretari General de CGT FESIM, “de les fàbriques de Nissan no es permetrà treure ni un sol caragol”. Per a això és fonamental la coordinació i el suport mutu entre les diferents plantilles afectades. Aquesta acció representa la solidaritat de la gent treballadora en lluita i envia un inequívoc senyal a la multinacional que davant el tancament de les plantes no podrà continuar fent negoci. Si Nissan marxa, l’alternativa ha de ser la nacionalització amb la participació de la classe treballadora.