Convocada una concentració per instar a l’Ajuntament a fer efectiu l’empadronament sense domicili fix

juliol 6, 2020 in Actualitat, DRETS

Pel proper dimecres 8 de juliol a les 17: 30 hi ha convocada una concentració a la Plaça de la Vila per instar a l’ajuntament a fer efectiu l’empadronament sense domicili fix.

La manca d’empadronament sense domicili fix dificulta l’accés de molts veïns a drets universals com la salut o l’educació.

El padró sense domicili fix vol donar resposta a les necessitats que presenten moltes persones que no poden demostrar un domicili habitual de residència, en molts casos per trobar-se en pisos o habitacions rellogades. Aquests persones sovint es troben en situació laboral molt precària o fora del mercat regulat.

L’empadronament sense domicili fix, és una pràctica habitual a d’altres municipis, com el de Barcelona, on aquest tràmit es fa amb celeritat, facilitant la informació directament a les persones afectades o a través dels serveis d’atenció ciutadana.