L’atur al Prat es dispara amb la COVID-19

juliol 11, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El Prat se situa entre els municipis de major afectació d’ERTOs amb 12.174 treballadors i treballadores afectades, i com el cinquè municipi del Baix Llobregat amb una taxa d’atur més alta amb 4.324 persones, un 38,5% més que el juny de l’any anterior».

 

L’aturada de l’activitat econòmica com a efecte de la pandèmia de la COVID-19 ha comportat un increment de l’atur i de les persones treballadores en situació d’ERTO

Al Prat de Llobregat, l’atur registrat el juny del 2020 va ser de 4.324 persones, un 38,5% més que el juny de l’any anterior. Aquest increment és més intens que l’experimentat a la comarca del Baix Llobregat, que ha estat del 33,4%. La taxa d’atur registral del mes de març, que es publica trimestralment i per la qual encara no hi ha dades del juny, també indicava un major impacte de l’atur al Prat que a la comarca. Amb un percentatge del 12,31% El Prat és el quart municipi del Baix Llobregat amb una taxa d’atur més alta, superat només per Olesa, Esparreguera,  Sant Vicenç dels Horts i Martorell.

Una part important de les empreses que van haver de reduir la seva activitat, o tancar, durant el confinament, van acomiadar part de la seva plantilla. Els mesos de març i abril, el confinament va ser més restrictiu, i la pujada de l’atur va ser més forta, amb una variació mensual de l’atur de 304 i 385 persones. Però la tornada a l’activitat econòmica no s’ha fet, ni de bon tros, al mateix nivell d’activitat previ, evidenciant l’impacte de la crisi en el model productiu pratenc. La taxa d’atur els últims dos mesos ha augmentat lleugerament.

Les activitats productives on més ha crescut l’atur han estat les administratives i auxiliars i, a més distància, les activitats comercials, de transport i logística i l’hostaleria.

Les empreses del Prat de Llobregat han presentat 671 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOs), que afecten a 12.174 persones. El Prat se situa entre els municipis de major afectació d’ERTOs.