Acciona anuncia un ERO sobre la plantilla subcontractada per Nissan

August 15, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«El pacte assolit per Nissan amb els sindicats no té en compte totes les empreses que en depenen, ni la plantilla de 1.446 externs de les empreses subcontractades».

 

El tancament de Nissan comença a tenir conseqüències entre les empreses que hi treballaven de manera indirecta. La direcció d’Acciona ha comunicat al comitè d’empresa que presentarà un expedient per acomiadar tota la plantilla, de 580 treballadors. Estaven subcontractats a Nissan per fer feines de logística. Acciona ha decidit cancel·lar anticipadament aquest contracte, que vencia al març.

El pacte assolit per Nissan amb els sindicats no té en compte totes les empreses que en depenen, ni la plantilla de 1.446 externs de les empreses subcontractades. Són transportistes, personal de neteja, de logística… Molts treballen a la mateixa fàbrica de Nissan, colze a colze amb els treballadors de la firma japonesa. Tenen pitjors salaris i les seves indemnitzacions seran molt pitjors.

De l’altra, hi ha les empreses proveïdores de la multinacional. En aquest cas són més de 15.000. Una xifra que alguns sindicats eleven a 20.000. El tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya afectarà més de 400 empreses, moltes de les quals són petites i mitjanes, segons dades de la patronal PIMEC.

 

____________________________________________________________

 

Informació associada:

Nissan: el fracàs d’una estratègia local en el sector de l’automòbil

Proposen socialitzar la Nissan per crear un parc públic de cotxes compartits elèctrics.

La Taula Sindical de Catalunya demana l’expropiació de Nissan

Els treballadors de les subcontractes de NISSAN interposen una demanda per cessió il·legal de treballadors

Els treballadors de Nissan activen la solidaritat per aguantar un conflicte llarg

La marxa de Nissan, una estratègia prèvia que la pandèmia va accelerar

Nissan anuncia que mantindrà oberta la planta de recanvis del Prat que ocupa 110 llocs de treball

Nissan anuncia 70 milions d’inversió en la nova planta de pintura de Zona Franca, però la condiciona a la sortida de 600 treballadors

 

Article publicat originalment al Diari del Treball i redactat per Tomeu Ferrer.