Maribel Ramírez: “El personal sanitari està preparat en cas de rebrot, no queda una altra opció”

July 25, 2020 in Actualitat, DRETS

Entrevista a la delegada de CGT a l’Hospital de Bellvitge

x L’Hospitalt digital

Aquests dies, estem pendents de l’evolució de contagis de la Covid-19 i de com aquesta pugui afectar a un nou possible col•lapse a centres hospitalaris com per exemple el de Bellvitge que dona servei a la població del Prat. Per saber com ho afronta el personal sanitari reproduïm aquesta entrevista de l’espai de l’Entrevista de L’H Digital amb la Maribel Ramírez, delegada de la CGT a l’Hospital de Bellvitge.

En primer lloc, i pel que fa a la situació en aquests moments del centre, Ramírez s’ha mostrat “sorpresa per les informacions que es recullen a alguns als mitjans de comunicació, ja que s’ha publicat que l’hospital de Bellvitge estava al límit, i no és cert” Afegeix que “la direcció de l’hospital ens ha passat el nombre d’ingressos fa dos dies per Covid i només són 14”

En el cas d’arribada d’una nova onada de coronavirus, Maribel Ramírez ha afirmat que “el personal sanitari està preparat i sino no ens queda una altra opció. És cert que estem cansats i si el rebrot es produís ara seria complicat perquè necessitem descansar”

La delegada de la CGT a l’Hospital de Bellvitge apunta que algunes coses haurien de canviar en cas de rebrot com ara “reduir torns, ja que és difícil portar Epi’s tantes hores”. De fet, en més d’una ocasió han demanat millores laborals i més seguretat per fer front a la pandèmia . “Sabem que s’estan estudiant possibles millores però encara no s’han concretat. Els responsables ens diuen que sí que s’està preparat però si això és tenir una mascareta FFPp2 una setmana i fer-la servir cada torn, per a nosaltres no és suficient”

D’altra banda, el cas dels zeladors de l’Hospital de Bellvitge han reivindicat el seu paper durant la pandèmia i han dit que s’han sentit menyspreats. Ramírez creu que “les seves condicions van ser complicades perquè és un col•lectiu que no està considerat com a personal sanitari, i estan en contacte amb malalts, infermeria i metges i han estat els últims en rebre protecció i els que menys gratificacions cobren”