La plantilla de l’empresa de neteja Sacyr Facilities a l’aeroport protagonitza dues jornades de vaga

August 2, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

Els treballadors de la neteja de l’Aeroport del Prat han protagonitzat dues jornades de vaga aquest cap de setmana, divendres i dissabte per demanar que part de la plantilla en ERTO torni al treball per a fer front a les necessitats del servei.

Segons CCOO, el passat 1 de juliol es van ampliar les zones de neteja en la terminal T1 del Prat i des del 24 de Juliol la terminal T2 està funcionant parcialment. La carrega de treball doncs del personal de neteja s’ha incrementat en les darreres setmanes, malgrat que Sacyr Facilities “continua mantenint a la majoria de les seves treballadores i treballadors en un ERTO que ja dura més de tres mesos”.

La salut en risc enmig d’una pandèmia

CCOO jutja que la plantilla actual és “insuficient davant les necessitats que aquesta obertura ha originat” i que “les càrregues de treball s’han incrementat fins a nivells insostenibles”explicant que aquesta situació posa en risc la salut de la plantilla “tant a nivell físic com psíquic”.

A més, explica el sindicat, la falta de personal afecta a la qualitat del servei i la desinfecció de les zones en un moment de pandèmia per la COVID-19, “posant en risc la seguretat dels treballadors i dels usuaris”.