Els treballadors d’Acciona prenen el relleu als de Nissan en les mobilitzacions

August 28, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els 500 afectats pel cessament del contracte logístic amb Nissan comencen un aturada indefinida coincidint amb el període de consultes».

 

Els treballadors d’Acciona Facility Services, subcontractats per Nissan, han començat aquest dimecres una vaga indefinida després que l’empresa hagi rescindit el contracte amb l’automobilística nipona i hagi plantejat un ERO per a la totalitat de la plantilla formada per 500 treballadors. L’aturada dels treballadors d’Acciona arriba després que dilluns es van començar a mobilitzar, just quan va començar el període de consultes de l’ERO.

La plantilla d’Acciona s’ha manifestat al costat dels empleats de Nissan en contra del tancament de la planta i per a reclamar un pla de reindustrialització del qual ara consideren que s’han quedat fora. Per això reclamen també percebre les mateixes condicions que han aconseguit els 2.525 empleats de Nissan que perdran el seu treball a final de 2021.

Els treballadors en vaga d’Acciona són víctimes d’un conflicte entre aquesta empresa de serveis, que s’encarregava de la logística de components dins de les factories de Nissan, amb la multinacional japonesa, a la qual amb la signatura Acciona acusa d’abocar-la a una situació insostenible per la falta de garanties de càrrega de treball.

Un mes per als acomiadaments

La rescissió del contracte per part d’Acciona ha obligat a Nissan a retardar el reinici de l’activitat, que estava previst el 24 d’agost, durant una setmana en una de les línies i dues setmanes en la segona. Mentrestant, Nissan busca a marxes forçades una alternativa per a gestionar els components.

Després de l’acord amb Nissan ratificat per la plantilla de les tres fàbriques, la plantilla d’Acciona ha començat a mobilitzar-se pel seu compte amb el suport de treballadors d’altres proveïdors de Nissan que podrien també caure per la marxa del fabricador i amb el suport moral de la plantilla de la marca japonesa. En el primer dia de reincorporació dels treballadors de Nissan per a rebre formació del protocol de prevenció, la plantilla d’Acciona va bloquejar durant unes hores els accessos.

El ERO per a acomiadar a més de 500 empleats d’Acciona es troba a l’inici del període de consultes d’un mes abans que la companyia pugui començar a rescindir els contractes. Els treballadors d’Acciona i d’altres proveïdors tambè han obert un front judicial amb una demanda interposada per prop de 300 empleats subcontractats per Nissan per cessió il·legal de treballadors.

 

____________________________________________________________

 

Informació associada:

Nissan: el fracàs d’una estratègia local en el sector de l’automòbil

Proposen socialitzar la Nissan per crear un parc públic de cotxes compartits elèctrics.

La Taula Sindical de Catalunya demana l’expropiació de Nissan

Els treballadors de les subcontractes de NISSAN interposen una demanda per cessió il·legal de treballadors

La marxa de Nissan, una estratègia prèvia que la pandèmia va accelerar

Nissan anuncia que mantindrà oberta la planta de recanvis del Prat que ocupa 110 llocs de treball

Nissan anuncia 70 milions d’inversió en la nova planta de pintura de Zona Franca, però la condiciona a la sortida de 600 treballadors

 

Article elaborat en base a informacions publicades originalment a Coche Global, i agències amb fotografia de BTV.