CGT desconvoca a darrera hora la vaga de Zeladors prevista a l’Hospital de Bellvitge

setembre 15, 2020 in Actualitat, DRETS

Poques hores abans del seu inici previst, la vaga de zeladors prevista per avui ha estat desconvocada, després de la dimissió ahir al matí del cap de zeladors de L’Hospital de Bellvitge i els compromisos adquirits per l’Hospital amb aquest col·lectiu de treballadors.

El passat dimecres vàries desenes de Zeladors van protestar a les portes de l’Hospital Bellvitge. Tenen un conflicte amb la direcció del centre per la falta de personal i per haver de treballar amb material massa antic i deteriorat.

A més als zeladors nous que entren a treballar no se’ls dóna formació i mai havien entrat abans a un quiròfan o una UCI. I denuncien que aquesta falta de formació pot derivar en lesions vers al pacient.

Reproduïm aquesta extracte de l’entrevista a Alberto, membre de la -Plataforma Reconocimiento para el Celador, ya- on explicava a ‘Esquerra Diari‘ els problemes que pateixen els zeladors de Bellvitge en especial i el motiu de la vaga:

.

Els problemes a Bellvitge deriven dels globals. Després la gerència o els teus representants o el teu cap, els poden agreujar o no. I a Bellvitge va haver-hi un canvi de direcció de zeladors fa menys d’un any i hem tingut molts problemes. I, a més de la famosa pandèmia. Hem estat el col·lectiu oblidat i cap sindicat ens ha ajudat. La secció sindical de CGT Bellvitge ens va obrir les seves portes de bat a bat.

I, és la que ens està ajudant a defensar-nos de l’opressió a la qual estem sotmesos: la falta de personal, la falta de material de treball, tenim cadires metàl·liques de fa 40 anys que no funcionen, llits que no es porten bé, etc. Hi ha hagut amenaces a companys per part de l’equip de gestió per sumar-te a les concentracions o anar a les assemblees. Estem molt oprimits. Fins i tot m’han transmès companys en tractament psicològic, que si fessin falta declarar o fer entrevistes per a treure en la premsa les amenaces i la repressió que estan disposat a fer-les.

Es va convocar una sèrie d’aturs mitjançant vot a mà alçada en assemblees. El mes de juliol, la representant de CGT va ser amb un grup de companys a la reunió de mediació al Departament de Treball de la Generalitat, juntament amb el director de personal de l’hospital i es va arribar a un acord. Se signava una treva en la qual el Director feia una sèrie de promeses i demanava un temps per a fer una relació dels zeladors i zeladores que hi ha a l’hospital per a veure on cal posar més personal, a veure l’equip de gestió, se’ns va prometre que compraven material nou, no ha arribat per cap costat.

L’única millora que ens ha ofert el director de personal és posar mig zelador en una UCI a la nit. Perquè a la nit hi ha zeladors per a diverses UCIs, és a dir la càrrega de treball és brutal. Pel dia també fa falta personal perquè s’ha anat ampliant l’hospital en aquests últims anys i el personal a penes s’ha ampliat.

En conseqüència, anem a la segona mediació sense que el Director hagi complert res. És molt probable que el dia 15 hi hagi vaga de zeladors i zeladores a l’hospital de *Bellvitge. Amb 3 hores al dia, una hora per torn. Amb concentracions a la porta principal i vestíbul. Hi haurà una altra aturada de 14 a 15 i hi haurà un altre simbòlic de 21 a *22hs però com el servei mínim és del 100% no es pot fer vaga. És igual quin sindicat la convoqui o el motiu, el torn nit no pot fer vaga perquè apunten a tot el personal com a servei mínim.

Nosaltres a nivell de centre, abrigallats per la CGT Bellvitgte, vam fer una concentració el mes de juny. Per les demandes locals del nostre Hospital. Vam sortir en Antena 3, en Mirall Públic, tinc els vídeos. Televisió de L’Hospitalet ens va fer un reportatge.

.