La malaguenya Casa Karakol en perill de desallotjament assenyala al fons voltor Blackstone i reclama un lloguer social

September 22, 2020 in Actualitat, DRETS

Aquest dimarts 22 de setembre al Prat hi ha convocada una acció amb solidaritat amb la Casa Karakol de Màlaga i per assenyalar al fons voltor Blacksotone, amb seu corporativa a El Prat de Llobregat.

Casa Karakol era una immoble abandonat i posteriorment okupat per usos socials i habitatge per part de Stop Deshaucios i Zambra Málaga. Propietat en origen del Banc Popular (entitat bancaria absorbida després pel Santander) a pocs dies abans del judici contra Casa Karakol el Banc Santander ha traspassat la propietat a -Immobiliàrias Limara SL-, part de l’entramat del Fons Voltor -BlackStone-.

La convocatòria serà a les 19h a les portes del CEM Sagnier. Des d’allà segons els convocants hi ha previst marxar per a fer un petit escarni davant la seu corporativa que el Fons Voltor BlackStone té al Prat de Llobregat.

En el mes de febrer passat del 2019 la Casa Karakol li va guanyar el judici per via penal al Banc de Santander, la continuació era un judici per la via civil el dia 14 d’Abril del 2020, per aquesta raó s’havia preparat una campanya contra el Banc Santander, no obstant això el Covid-19, ho va paralitzar tot i el judici ha estat ajornat i esta previst ara pel proper 13 octubre.

Segons explica  Say Zambra, representant del col·lectiu de la casa Karakol en declaracions al digital Malaga al dia. “És una lluita de gent compromesa amb la justícia social que volen tenir un lloc on dormir, enfront d’un ens dirigit per persones que l’única cosa que volen és tenir més propietats, per a acumular i especular sense importar-los les sinistres conseqüències”. “Continuem demanant que se cedeixi l’espai o que en defecte d’això es pugui arribar a un acord d’un lloguer social, lluitant perquè es paralitzi per sempre els desnonaments, que no es judicialitzin aquest tipus de conflictes”.

Blackstone és assenyalat internacionalment per diversos actors socials  com un actor clau en la crisi de l’habitatge. Fins i tot Nacions Unides ha acusat a aquest fons voltor de representar un model de negoci contrari a les normes internacionals de dret a la vivenda.