Un any després del 23-S, arriba el colpidor documental sobre l’operació Judes

setembre 24, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS

Imatge de 2019 de la concentració de protesta al Prat per l’operació Judes

El 24 de setembre de l’any passat vàrem informar sobre la concentració protagonitzada per un centener de veïns del Prat per demanar l’alliberament de nou activistes dels CDR detinguts i privats de llibertat el dia anterior per la Guàrdia Civil sota l’acusació de “terrorisme”.

Just un any després de l’anomenada Operació Judes s’ha estrenat el documental ‘De matinada’, que mostra la realitat dels testimonis i la guerra bruta que s’amaga darrere d’aquesta operació judicial. Segons han explicat, es tracta d’un projecte “que posa sobre la taula la maquinària repressiva de l’Estat Espanyol davant l’independentisme i qualsevol forma de dissidència”.

El documental s’estrenarà aquest dissabte a Vic, on també intervindran algun dels encausats i s’hi faran actuacions musicals. Després es projectarà a altres punts de Catalunya, i és previsible que arribi també al Prat. De moment, ja es pot veure un petit tast a les xarxes.

Actualment la instrucció segueix oberta i ja hi ha tretze persones investigades per l’Audiència Nacional. Tot i que la investigació posava els focus els comitès com a “organització criminal”, un any després encara no s’ha pogut acreditar l’existència d’explosius ni de plans per atemptar contra objectius concrets. Set dels acusats van passar entre tres i quatre mesos a la presó.

____________________________________________________________

 

Per saber-ne més:

Del comando Dixan a la persecució d’anarquistes: les altres operacions Judes

Els CDR alliberats, als mitjans espanyols: d’alarma terrorista a silenci, ocultació i teletips d’agència

Informe| CDR, un relat de terrorisme