Treballadors subcontractats d’ACCIONA cremen els seus uniformes davant de la planta de Nissan

octubre 5, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Acciona va començar els tràmits de l’ERO divendres passat per acomiadar 500 empleats subcontractats per Nissan que cobraran la indemnització mínima».

x Revista Rambla

Uns 200 treballadors d’Acciona s’han concentrat a la fàbrica de Nissan per segon dilluns consecutiu per a denunciar l’acomiadament de tota la plantilla, que es va iniciar divendres. Els 500 empleats de l’empresa subcontractada que s’encarregaven de la logística de la planta, ara cobraran la indemnització mínima per acomiadament.

La plantilla ha cremat uniformes davant la fàbrica per a “escenificar la frustració i el malestar” que senten, en veure’s enmig d’un conflicte entre dues multinacionals, ha explicat Juanma Seco, membre del Comitè d’Empresa d’Acciona. No s’ha impedit l’entrada dels qui accedien a la fàbrica, però alguns treballadors de Nissan s’han quedat a les portes fins a les 8 h en senyal de solidaritat, segons fonts sindicals.

La plantilla ha anunciat que portarà l’expedient als tribunals, un procés que se sumarà a la demanda oberta contra Nissan per cessió il·legal dels treballadors. A més, el Col·lectiu Ronda, el despatx que assessora part de la plantilla, es planteja reclamar l’existència de successió d’empresa si el fabricant substitueix internament els llocs de treball d’Acciona Facility Services, tal com ha assegurat públicament.

Responsabilitzen Acciona i Nissan

Els empleats concentrats assenyalen Nissan com “uns dels responsables” de la situació actual en anunciar el tancament de les plantes que té a Catalunya, lamenta Sec. “Acciona ha estat qui va decidir trencar el contracte però Nissan és qui ha decidit marxar”, ha recordat.

El contracte entre Nissan i Acciona es va trencar pocs dies després que l’automobilística tanqués un acord amb els sindicats que allarga el tancament de les tres plantes catalanes fins al 2021. Seco lamenta que els seus acomiadaments s’hagin produït, a pesar que l’acord entre Nissan i els sindicats signat a l’agost marcava que s’havia de “mantenir l’ocupació fins a desembre del 2021, amb les mateixes produccions i sense afectar les empreses proveïdores i subcontractades”.

____________________________________________________________

 

Per saber-ne més:

El Col·lectiu Ronda presentarà una demanda si Nissan assumeix internament la logística sense els treballadors d’Acciona

La lluita de Nissan en l’horitzó col·lectiu

 

 

Article publicat originalment a la Revista Rambla