CGT no s’adhereix a la vaga de Metges de Catalunya en l’atenció primària

octubre 9, 2020 in Actualitat, DRETS

«El sindicat considera que la vaga ha d’incloure a tots els col·lectius de treballadors de l’atenció primària i no tan sols als metges»

x Diari del Treball

La secció sindical CGT-Atenció Primària de Barcelona ha decidit no adherir-se a la vaga en l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) convocada per Metges de Catalunya del 13 i el 16 d’octubre. El sindicat considera que l’aturada ha d’incloure tots els col·lectius de treballadors del sector i no tan sols als metges.

“Si alguna cosa ha demostrat la pandèmia és que l’Atenció Primària és un equip. La sobrecàrrega que han suportat totes les professionals ens fa creure que les reclamacions que hem de fer arribar a les administracions han de ser comunes i compartides”, han explicat en un comunicat.

Per això, consideren necessària una “vaga conjunta” que beneficiï a tots els treballadors de l’atenció primària de l’ICS i “no només a un determinat col·lectiu”.

Des de la CGT expliquen que no han vist des del sindicat de Metges de Catalunya la intenció de participar en “cap acte reinvindicatiu ni de coordinar-se amb altres moviments de defensa de l’Atenció Primària”. A més, retreuen al sindicat mèdic que desconvoquessin l’anterior vaga de l’atenció primària iniciada el novembre del 2018 “un cop assolit un acord que suposava principal i únicament millores per el col·lectiu mèdic”.

Així mateix, denuncien que les demandes que va fer la CGT, en representació d’alguns dels moviments en defensa de l’Atenció Primària com “Rebel·lió Atenció Primària”, van ser “totalment ignorades”.