Afectats per l’ERO al projecte educatiu del CRAM es concentren per denunciar la seva suposada irregularitat

octubre 15, 2020 in Actualitat, DRETS by admin

«La CNT ha iniciat la impugnació col·lectiva de l’ERO que afecta al espai formatiu de la Fundació per la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (AulaCRAM) per considerar-lo injustificat i per les múltiples irregularitats durant el procés de negociació»

 

Avui a les 12h hi ha hagut una concentració a la Plaça de la Vila convocada per la CNT del Prat com a protesta pel tancament del projecte AulaCRAM i la conseqüent pèrdua de tots els llocs de treball de les seves educadores.

Al juliol d’aquest any la empresa ja va anunciar la desafectació d’un ERTO que ja durava 3 mesos per força major a causa del Covid-19, donant lloc a un ERO d’extinció total que afectava al 100% de la plantilla. L’acomiadament efectiu es va donar el mateix dia de la subrogació i se’ls hi va comunicar que serien tingudes en compta si hi havia un augment de l’activitat, tot i que sense cap acord de garantia entre la Secció i la Fundació.

Algunes de les reclamacions que han fet les treballadores a través del sindicat (entre d’altres) son:

  • Falta de documentació per part de l’empresa que justifiqui l’ERO al projecte d’AulaCRAM, el projecte d’educació mediambiental que es desenvolupa a la Fundació CRAM, al qual pertany la secció.”
  • Defecte de forma de l’ERO en iniciar-se el Període de Consultes abans de la creació de la Comissió Representativa.”
  • “Unitat empresarial patològica entre les diferents empreses dels socis administradors, on es dona confusió de plantilles, confusió patrimonial i unitat de caixa. Pel que marca un altre indici d’ERO fraudulent i irregular.”

Per altra banda les treballadores manifesten la seva inquietud davant del fet de que Fundesplai ha passat a formar part de la Fundació CRAM amb la intenció de gestionar “un nou projecte del CRAM i la seva transició” i demanen més informació al respecte.