Desconvocada la vaga de metges d’atenció primària per l’augment de casos de coronavirus

October 15, 2020 in Actualitat

«El sindicat corporatiu Metges de Catalunya pren aquesta decisió “anteposant la cura a la salut de la població a la justa defensa de la millora de les condicions laborals dels facultatius»

x Catalunya Plural

El sindicat Metges de Catalunya ha decidit aquest dimecres al vespre aturar les mobilitzacions i ajornar la vaga que havia convocat als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) avant l’empitjorament de la pandèmia de la Covid-19. L’aturada va començar el passat dimarts 13 i s’havia d’allargar fins divendres 16 d’octubre per exigir a l’ICS el compliment íntegre de l’acord de sortida de la vaga del novembre 2018, així com l’increment de la plantilla de facultatius i la millora de les retribucions, entre altres reivindicacions.

El sindicat ha pres aquesta decisió “anteposant la cura a la salut de la població a la legítima i justa defensa de la millora de les condicions laborals i salarials del personal mèdic, el qual està patint, des de fa molts anys, una sobrecàrrega de treball asfixiant que fa saltar pels aires els més mínims estàndards de qualitat assistencial”.

El sindicat mèdic ha aclarit que “no abandona les seves reivindicacions, sinó que només ajorna les mobilitzacions fins que la situació pandèmica millori a Catalunya”. “Els responsables sanitaris i la població en general han de saber que, si es manté l’actual procés de destrucció massiva de l’atenció primària, els facultatius, esgotats i sense les condicions adequades per a l’exercici professional, no podrem atendre els problemes de salut dels nostres pacients. Si el present ja és esgarrifós, el futur serà infaust”, han assenyalat des de Metges de Catalunya.

El sindicat acusa l’ICS i el Departament de Salut de “menysprear” la professió mèdica i no atendre les seves reivindicacions, “en negar-se a seure a negociar cap de les demandes plantejades per millorar l’atenció al pacient i les condicions laborals dels professionals”.

Per aquest motiu, Metges de Catalunya assegura que seguirà treballant per impedir “el desmantellament del primer nivell assistencial i no ser còmplice de la negligència dels responsables sanitaris”.