L’AJP reivindica un habitatge digne i accessible pel jovent pratenc i no haver de marxar a viure fora per emancipar-se

October 21, 2020 in Actualitat, DRETS

L’Assemblea de Joves del Prat (AJP) anuncia l’inici d’una campanya per reivindicar un habitatge digne i accessible pel jovent pratenc.

Mitjançat un comunicat fet públic l’AJP manifesta que la gentrificació i turistificació que fa anys pateix Barcelona ha generat un desplaçament de la població cap a les perifèries, causant l’augment dels preus de lloguer i de compra. I afegeix que “han augmentat els “hostels” per a turistes i han aparegut diversos pisos turístics al Prat”, mentre “es construeixen nous barris amb pisos de 300mil euros” que afirmen mai podran pagar, i tot això mentre es calcula que hi ha “gairebé 3.000 habitatges buits“. L’AJP senyala igualment la desigualtat social que suposa que que famílies visquin “en 20 metres quadrats mentre construeixin cases amb piscina que ningú es podrà pagar” al mateix temps que molts veïns del Prat és veuen expulsats de la seva població.

Davant d’aquesta situació aquest col·lectiu de joves reclama solucions dràstiques i clares, i reclama l’expropiació d’habitatges a bancs i grans immobiliàries i propietaris al Prat. i agrega que experiències com la PAH els ha ensenyat com “a través del suport mutu i l’organització es poden evitar desnonaments al Prat“, i “són les solucions col·lectives les que faran millorar les nostres vides”.

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

Bancs, Sareb i fons d’inversió acaparen milers de pisos buits