CCOO, UGT i CGT demanen la nul·litat de l’ERO d’Acciona al TSJC

octubre 26, 2020 in Actualitat, ECONOMIA

«Els sindicats exigeixen garanties d’ocupació i de reindustrialització per als més de 500 treballadors i treballadores d’Acciona»

x Diari del treball

La direcció de Nissan va informar les seccions sindicals de la seva decisió d’ocupar amb personal propi els llocs de treball que fins al passat mes de juliol ocupaven els companys d’Acciona a les plantes de Nissan de la Zona Franca i de Sant Andreu de la Barca.

Com apunta CCOO en un comunicat, amb aquesta decisió, la direcció de Nissan demostra la seva connivència amb la direcció d’Acciona per facilitar l’acomiadament dels 500 treballadors de l’empresa auxiliar que operaven a les instal·lacions de Nissan, i intentar impedir la seva participació en el procés de reindustrialització que està en marxa.

Donat que els sindicats defensen la garantia d’ocupació i de reindustrialització de totes les persones que treballen a les empreses afectades pel tancament de Nissan, CCOO, UGT i CGT, han presentat una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la nul·litat de l’ERO d’Acciona, que va finalitzar sense acord.

Així mateix, CCOO sol·licitarà a la comissió de reindustrialització de Nissan que es doni cobertura als treballadors i treballadores d’Acciona en el marc d’aquest procés de reindustrialització, ja que la demanda judicial presentada al TSJC fa que els acomiadaments en el marc de l’ERO no siguin ferms i, per tant, se’ls ha de considerar treballadors afectats per aquest procés de reindustrialització.

 

Per saber-ne més:

El Col·lectiu Ronda presentarà una demanda si Nissan assumeix internament la logística sense els treballadors d’Acciona

La lluita de Nissan en l’horitzó col·lectiu

 

 

Article publicat originalment al digital Diari del treball