Demanen a la plaça de la Vila l’alliberament dels independentistes detinguts durant l’operació “Operació Volhov”

octubre 29, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS by admin

Tres desenes de persones s’han concentrat ahir al vespre a la plaça de la Vila del Prat responen a la convocatòria d’Omniun i l’ANC arreu del territori per demanar l’alliberament detinguts per la Guàrdia Civil al matí durant l’operació “Operació Volhov” sota l’acusació d’impulsar el Procés.

El curiós nom que la Guàrdia Civil ha posat a l’operatiu contra l’independentisme que ha desplegat avui, Volhov, coincideix amb una de les batalles que va protagonitzar la División Azul a Rússia al costat de l’exèrcit nazi.

La denominada batalla de Volhov va consistir en una petita ofensiva de la División Azul l’octubre del 1941 al riu Volhov. Els soldats espanyols (inclòs un contingent de la Guàrdia Civil) van creuar-lo amb bots pneumàtics i van ocupar una quota amb visió sobre el front soviètic.

El desbloqueig del riu va permetre a l’exèrcit nazi consolidar un transbordador, i iniciar una ofensiva cap a l’Est, i així els alemanys van ocupar les localitats de Smeissko, Russa, Sitno, Tigoda i Petróvskoie.

Un altre dada curiosa que assoleix un tint surrealista és el fet que la interlocutòria de la Guàrdia Civil sobre l’operació oberta recull que Rússia hauria ofert al president Carles Puigdemont el 2017 pagar tot el deute de Catalunya i disposar de 10.000 soldats, segons informen diversos medis de premsa.