Suspenen les concentracions dels dimecres davant del CAP Ramona Via

novembre 10, 2020 in Actualitat, DRETS by admin

«Les concentracions setmanals que tots els dimecres tenien lloc davant de l’Ambulatori ‘Ramona Via’ arriben a la seva fi després d’acumular prop d’una dotzena de convocatòries».

 

https://live.staticflickr.com/65535/50155095463_8de057e5a7_b.jpgAquest dimecres ja no hi haurà concentració davant del Ramona Via. Entre els motius exposats pels convocants per suspendre les mobilitzacions hi ha la norma dictada el 7 de setembre que prohibeix tota concentració a menys de 500 metres de qualsevol centre sanitari o social.

Les concentracions van iniciar-se el passat mes de Juliol -i després d’una aturada d’agost- van prolongar-se fins l’arribada del novembre tots els dimecres a les dues de la tarda, coincidint amb l’horari de canvi de torn del personal del CAP.

Les úniques excepcions han estat les dues darreres concentracions de pensionistes que han tingut lloc davant del CAP en dimarts. De fet des de la segona setmana d’octubre el personal sanitari va deixar de participar en aquestes concentracions; segons van exposar per la sobrecàrrega de feina associada a la pandèmia i per la campanya de vacunació de la Grip. Precisament un dels punts reivindicats en aquestes concentracions ha estat la dotació de més personal i recursos als Centres d’Atenció Primària. Es queixen també de la falta de planificació per fer front a l’actual fase i que no es prioritzi prou l’atenció primària, dotant-la de personal, recursos i infraestructures adequades. Tenint en compte, a més, que correspon als centres d’atenció primària el seguiment dels pacients post-covid-19 i la detecció precoç de nous casos.

A més del personal sanitari les concentracions han aplegat igualment molts usuaris, i ha tingut sempre el suport actiu de la Plataforma en Defensa de Salut i la Sanitat Pública del Prat.

Actualment la citada plataforma també està duent a terme una campanya per acompanyar i assessorar a tota persona que necessiti ajuda per fer qualsevol reclamació relacionada amb l’atenció sanitària.

Així mateix ha informat que el pròxim dia 11 de novembre acudiran al Consell de Salut Local amb diferents aportacions, i la seva predisposició a recollir qualsevol suggeriment si us plau que se’ls vulgui fer arribar .

El llast de les retallades

Amnistia Internacional denuncia que la inversió en salut a l’Estat Espanyol s’ha reduït en un 11’28% entre el 2009 i el 2018. En el cas del Principat, la disminució global de despesa en el sistema sanitari ha estat del 12’37% i la de l’atenció primària d’un 24%.

Cal recordar que al capdavant de la Conselleria de Salut de la Generalitat -quan van començar les retallades– estava al capdavant Boi Ruiz, persona que venia d’exercir el càrrec de màxim dirigent de la patronal dels hospitals. No feia ni un més que aquest cirurgià i gestor era al capdavant del Departament de Salut que ja va activar totes les alarmes en recomanar a la població, durant una entrevista a TV3, que contractés una mútua privada. I no són poques les veus que alerten de les interferències dels interessos privats en el model sanitari públic. De fet avui el polèmic ex-Conseller després del seu pas pels comandaments de la salut pública, és actualment membre del consell d’administració del grup empresarial de gestió sanitària Ribera Salud.

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

La dècada perduda per la sanitat: El Principat, entre les regions que més despesa han retallat

La privatización de la Sanidad sigue aumentado y ya representa un 29% del gasto total en salud