Insten el Parlament a exigir la reobertura de l’assassinat de Pedro Álvarez: El cas que el Ple Municipal del Prat va rebutjar de tractar

novembre 20, 2020 in Actualitat, LLIBERTATS

«Presenten una proposta de resolució al Parlament del Principat para instar a reobrir el caso del assassinat de Pedro Álvarez. Ara farà 15 anys enrere, el 21 de desembre de l’any 2005 el Ple Municipal va rebutjar tractar aquest mateix polèmic cas».

 

Els grups parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i la CUP han presentat una proposta de resolució que vol que el Parlament exigeixi a la justícia la reobertura del cas de l’assassinat de Pedro Álvarez el 1992. En roda de premsa al Parlament, els grups van explicar que volen acabar amb la “impunitat policial” perquè el principal sospitós del crim va ser un agent de la policia nacional espanyola.

Els grups volen que la cambra catalana se solidaritzi amb la plataforma i familiars de Pedro Álvarez i proposen que TV3 emeti un documental ja produït que explica el cas. La plataforma ha fet una crida a acabar amb la “impunitat” que denuncien que pateixen quan el cas està a punt de prescriure.

Precisament aquest dissabte hi havia anunciada la presentació al Prat del citat documental produït sota el títol ‘Nosotros no olvidamos’. Un acte on estava previst l’assistència del director del documental i del pare del jove assassinat, i que ha hagut d’ajornar-se per motiu de les mesures adoptades pel Covid-19.

Els familiars i la plataforma de suport han explicat que fa un temps van canviar d’advocat però que, igualment, diversos estaments judicials han rebutjat fins ara la reobertura del cas. Per això, ara volen fer pressió social per reclamar la reobertura i seguir lluitant contra els “abusos de poder”.

Han constatat que el sumari del cas és ple “d’incongruències” i que s’ha volgut evitar la celebració del judici. També han denunciat que els diferents governs espanyols hagin posat “traves” a la investigació i que hagin evitat donar-ne explicacions en seu parlamentària.

El cas que el Ple Municipal del Prat va rebutjar tractar

Ara farà 15 anys enrere, el 21 de desembre de l’any 2005, El Prat va viure un intent de dur el cas fins el Ple de l’Ajuntament; diem intent perquè el consistori va negar-se a debatre-ho al Ple ignorant deliberadament la presentació d’una instancia ciutadana per intervenir-hi en cerca d’una declaració institucional de suport, davant les moltes irregularitats en relació al cas que denunciaven els familiars de Pedro Álvarez.

Segons van denunciar al seu dia membres del desaparegut KOP -Alta Tensió- que van donar suport a la iniciativa impulsada per la Plataforma Pedro Alvarez, poc abans d’aquest ple de 2005, al voltant d’una desena de persones havien estat prèviament identificats per agents de la policia municipal per desplegar una pancarta denunciant el cas de Pedro, impedint-los  posteriorment també l’accés al ple -que és, recordem-ho, d’accés públic-. El Ple però no va estalviar-se el creuament de retrets, entre alguns dels assistents del públic i l’Alcalde Lluís Tejedor secundat pel tinent d’alcalde Rafael Duarte.

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

El Casal ‘La Llavor’ anuncia la suspensió de la presentació del documental sobre l’assassinat de Pedro Álvarez

Apunt de prescriure el cas de l’assassinat de Pedro Alvarez