L’oposició a l’ARE Sud arriba al Ple de l’Ajuntament

gener 11, 2021 in Actualitat, POLÍTICA, TERRITORI

«’Ni un pam de terra’ ha fet una crida a la població a concentrar-se davant de l’ajuntament durant el Ple per donar suport a la moció dimecres vinent a les 18h».

 

La plataforma Ni un pam de terra ha presentat una moció en contra del projecte de l’ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat, que es debatrà dimecres vinent, 13 de gener, al ple de l’ajuntament. És la primera vegada que el consistori del Prat debatrà una moció en contra del projecte, des que es va posar en marxa el 2009, juntament amb les altres ARE (Àrees Residencials Estratègiques) del Baix Llobregat.

La proposta insta l’Ajuntament del Prat a sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que modifiqui el Pla director urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) del Baix Llobregat, amb l’objectiu de deixar sense efecte l’ARE Eixample Sud.

En el text de la moció, Ni un pam de terra afirma que el Prat “ja ha rebut grans impactes i pressions urbanístics i d’infraestructures, que n’han destruït una gran part i continuen exercint-hi una pressió permanent sobre els ecosistemes. En el context greu de la crisi provocada pel canvi climàtic, el greuge que provoca la pèrdua de la biodiversitat és més sensible que mai. A més, en aquests moments, la crisi sanitària què estem vivint posa de manifest la importància que té l’agricultura periurbana per tal de garantir la sobirania alimentària.”

La proposta que es debatrà dimecres al ple demana al govern municipal, format per El Prat en Comú (l’antiga ICV) i PSC, que vetlli perquè els terrenys afectats per la segona fase (PAU 2) del projecte urbanístic de l’ARE Eixample Sud, en tant que espais naturals i agrícoles, no siguin urbanitzats i edificats. La zona afectada pel PAU 2 és la Bunyola, al sud del nucli urbà, que va des del barri de la Barceloneta fins al riu Llobregat, la major part de la qual està en plena explotació agrícola. És una zona adjacent al Parc Agrari del Baix Llobregat, els terrenys de la qual formen part d’una extensió agrària contínua que constitueix l’últim reducte entre el nucli urbà i les Reserves Naturals del Prat (sector la Ricarda i ca l’Arana) i, per tant, les protegeix.

La zona acull espècies de l’Annex I de la Directiva d’Aus de la Unió Europea, per la qual cosa està inclosa dins dels límits de l’IBA (Important Bird Area) número 140 del Delta del Llobregat. Ni un pam de terra fa mesos que propugna l’aturada de les obres que amenacen aquests terrenys, tot fent tasca d’informació i conscienciació entre la ciutadania, recollida de signatures i accions al carrer com la manifestació del 12 de desembre passat. Ni un pam de terra ha fet una crida a la població a concentrar-se davant de l’ajuntament per donar suport a la moció dimecres vinent, quan es faci el ple, a les 18 h.

 

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

‘Ni un pam de terra’ al·lega que el projecte del Prat Nord podria ser nul segons el criteri del TSJC per al Pla Gran Via-Hospitalet

Ni un pam de terra mobilitza El Prat contra el pla urbanístic de l’ARE Eixample Sud i els afectes sobre el territori agricola i natural

La victòria contra el PDU Gran Via de l’Hospitalet impulsa les lluites veïnals i ecologistes del Baix Llobregat

La pressió veïnal aconsegueix aturar la construcció de 26 gratacels i la destrucció del darrer espai agrícola de l’Hospitalet de Llobregat

Què podem fer per protegir les zones agrícoles al voltant de les grans ciutats?