Marea Pensionista aixeca la treva nadalenca i reinicia les mobilitzacions en defensa dels serveis públics

gener 12, 2021 in Actualitat, DRETS

«Aquest 2021 l’edat de jubilació pujarà a 66 anys, i pujaran també l’edat mínima de cotització per cobrar el 100% de la jubilació i el nombre del total sobre els quals calcular la pensió».

 

Passades les festes nadalenques la Marea Pensionista aquesta setmana ha iniciat un nou cicle de mobilitzacions en defensa de serveis públics com la sanitat o les pensions. Ahir al matí van concentrar-se a la plaça Catalunya, i avui dimarts ho han fet davant del CAP Ramona Via.

Aquestes dues mobilitzacions són les primeres d’aquest 2021, des que el passat 21 de desembre la citada Marea desconvoques les concentracions que venia protagonitzant amb una periodicitat setmanal. Així i tot, els pensionistes pratencs abans d’acomiadar el 2020 tornarien a protagonitzar una nova mobilització el 29 de desembre, aquest cop a la plaça Universitat de Barcelona, per expressar el seu suport a un acte organitza’t pel conjunt de Marees Pensionistes de rebuig al Pacte de Toledo.

Aquest 2021 tornarà a pujar l’edat de jubilació i el període de cotització

Des del moviment de Marees Pensionistes defensen que cap pensió estigui per sota del que marca la Carta Social Europea, 60% del salari mitjà. Lluiten contra tot empitjorament de les pensions com la reducció de retribucions, l’augment de l’edat de jubilació conquerida, o la bretxa de gènere, així com contra la precarització del treball en tant que afebleix també les pensions. I es manifesten en defensa dels sistemes públics de pensions, sense intromissions de les grans empreses i la banca.

Aquest any entrant l’edat de jubilació pujarà a 66 anys i l’edat mínima de cotització per cobrar el 100% de la jubilació pujarà a 37 anys i 3 mesos. També pujarà fins a 24 anys el nombre total sobre els quals calcular la pensió (abans de la reforma de les pensions de l’any 2011 eren 15).

La demanda del retorn a les visites presencials al centre de les demandes

Pel que fa a l’àmbit de sanitat, el CAP Ramona Via des de el passat 15 de desembre no vivia una concentració com la d’avui per demanar el retorn a les visites presencials, i un model de sanitat públic, de qualitat, i no en mans privades.

Amb la d’aquest dimarts a les onze, ja són nou les concentracions protagonitzades davant de l’ambulatori, d’ençà que a principis del mes de novembre el citat col·lectiu agafés el testimoni deixat arran de la desconvocatòria de les anteriors concentracions convocades per Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública conjuntament amb el personal sanitari del CAP Ramona Via. Unes concentracions que venien produint-se des del passat mes de juliol, setmanalment tots els dimecres al migdia tot coincidint amb el canvi de torn del personal sanitari.