Seat Components deixarà de produir durant 30 dies en el marc d’un ERTO acordat entre empresa i sindicats

gener 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA

La direcció de Seat a acordat amb els sindicats l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que sol·licitava l’empresa argumentant causes organitzatives i de producció motivades per la situació excepcional de falta de subministraments de semi-conductors i enviarà a casa 550 treballadors al dia durant cinc mesos, fins el 30 de juny. L’expedient afecta concretament a 400 persones de la planta de Martorell i 150 del centre de Zona Franca.

L’expedient no afectarà en termes de personal a la Planta de Seat Components al Prat de Llobregat, encara que si que deixarà de produir durant 30 dies. A més, es preveu tancar totalment entre 20 i 30 les plantes de Zona Franca i Martorell. La mesura en aquest cas si deixarà quasi tota la plantilla, 12 mil treballadors, a casa.

CCOO ha qualificat a través d’un comunicat l’acord de positiu tot i que coincideix amb UGT que els hauria agradat poder reduir encara més l’impacte negatiu sobre la plantilla. La CGT s’ha desmarcat de l’acord tot i que els sindicats han negociat amb l’empresa un pla social amb complements a la prestació de desocupació de fins al 90% per millorar la retribució dels empleats, així com la garantia del cobrament íntegre de les quatre pagues extraordinàries o el gaudi de les vacances.