Un Antonio Gallego desacomplexat torna al món política professional de la mà de l’extrema dreta

febrer 11, 2021 in Actualitat, POLÍTICA

«El número dos de VOX per al 14F serà el pratenc Antonio Gallego. Sempre polèmic per els seus posicionaments racistes, Gallego torna a la política professional, després de passar per les llistes convergents al 1995 i les del PP entre 1999 i el 2015; l’any en que va abandonar els seus càrrecs al PP per problemes de salut».

 

La formació ultra de Santiago Abascal incorpora com a número dos de la candidatura a Antonio Gallego, el que va ser durant 16 anys regidor del PP al Prat, vuit anys diputat al Congrés espanyol pel PP i un dels portaveus adjunts del Grup Parlamentari del PP durant la primera legislatura de Mariano Rajoy. També va ocupar el lloc número tres en la llista del PP per Barcelona en les catalanes de 2015, en les quals Xavier García Albiol va ser el candidat. No obstant això, en la seva trajectòria en el PP va ser considerat com una persona pròxima a Dolors Montserrat, l’actual portaveu popular en el Parlament Europeu.

La dilatada trajectòria política de Gallego inclou el seu pas fugaç per Convergència i Unió. Concretament, va formar part de les llistes de CiU a l’Ajuntament del Prat de Llobregat en les eleccions de 1995, a pesar que en els comicis següents, quatre anys més tard, va passar a formar part del PP.

Com a regidor al Prat, Gallego va ser polèmic per les seves declaracions obertament xenòfobes. Recordar el seu lema electoral  “Menos inmigración ilegal y más aparcamientos”, la seva campanya d’oposició a una mesquita fantasma, sense oblidar-nos de les seves columnes publicades a la revista Municipal on tant podia carregar contra els comerços xinesos o badulaques, com fer seu el lema de l’avui desapareguda formació d’ultradreta de Josep Anglada, PxC: “Primero los de casa”.

En els seus anys en l’Administració, Gallego va protagonitzar diverses polèmiques, com recollia aquest reportatge de Público. A més de titllar de “assassí” al president Lluís Companys i defensar el projecte de Eurovegas amb l’argument que era més important “oferir una alternativa viable als 6.000 aturats del Prat que protegir alguns camps plantats d’hortalisses”, la disputa més sonada de totes va ser la que va emprendre contra la PAH. En 2013 va demanar la imputació d’una integrant del col·lectiu, que mesos abans havia participat en un escarni davant la casa de Gallego, per set presumptes delictes d’injúries, calúmnies, amenaces, coaccions, manifestació il·lícita, desordres públics i un delicte contra les institucions de l’Estat.

Portada sensacionalista del diari ABC sobre l’escarni a Gallego

Poc després d’aquell escarni apareixerien dues pintades amenaçadores contra dos dels participants: “Ibern primer aviso. Vigila la família” a casa del regidor d’ERC i una altra a la persiana del sindicat CNT amb el nom de l’historiador Joan Montblanc escrit dintre d’una diana. Els afectats no van dubtar pas a senyalar la coincidència d’ambdòs fets.

Escrit d’Antonio Gallego a la revista municipal ‘El Prat’ de maig de l’any 2013

Els diferents centres socials okupats pratencs també van ser un dels altres focus d’atenció de virulents atacs per part de Gallego. L’any 2005 va demanar la suspensió del concert previst al camp de futbol municipal del Fondo d’en Peixo per celebrar els 10 anys de la presencia d’aquest col·lectiu al Prat, argumentant unes suposades vinculacions d’una de les bandes programades, el grup basc Soziedad Alkolika, amb el “terrorisme”. Protagonistes habituals de les seves columnes a la revista municipal, la seva obsessió amb els okupes arribaria a extrems esperpèntics una matinada de 2003, quan Gallego va tenir l’ocurrència de dirigir-se a les portes del KOP ‘Alta Tensió’ a acabar les celebracions dels resultats electorals del PP a les municipals, provocant un altercat on va acabar per intervenint-hi la Policia Municipal per protegir i comminar a marxar-se al llavors regidor i als seus acompanyants.

Feia temps que Vox estava darrere d’ell, temptant-li per a incorporar-se a les seves files perquè manté una relació d’amistat amb Jorge Buxadé, vicepresident polític de Vox, i Garriga, amb el qual va coincidir anys abans a les files populars.

El Gallego del PP ha «encaixat bé amb Vox» perquè segons diu que fa amb la immigració «un discurs sense complexos».

Antonio Gallego el passat dissabte 7 de febrer a la paradeta de VOX davant el CC Jardins de la Pau.