Denuncien l’entrada de maquinària pesant als Camps de la Bunyola per iniciar la segona fase de l’ARE Prat Sud

febrer 18, 2021 in Actualitat, Destacat, TERRITORI

«L’Ajuntament del Prat de Llobregat i el grup immobiliari Vertix han tirat pel dret i dimarts van començar els treballs de l’ARE Eixample Sud».

«Ni un pam de terra ha convocat una manifestació de protesta aquest dijous, 18 de febrer, a les 18.30 h davant de l’ajuntament».

 

Les màquines van entrar dimarts al matí al Camp de Bunyola, coincidint amb la fi de la campanya electoral, per començar les obres de la fase 2 de l’ARE Prat Sud.

Les veus contraries al projecte urbanístic impulsat pel consistori pratenc i el grup immobiliari Vertix no s’han fet esperar. La plataforma veïnal i ecologista ‘Ni un pam de terra’ denuncia la destrucció de camps i horts que per ells suposa la continuació d’aquest pla. Tot el conjunt de zona agrícola forma l’última zona tampó entre el nucli urbà i les Reserves Naturals del Prat (sector La Ricarda. Ca l’Arana). El conjunt de la zona acull a diverses espècies d’Aus, per la qual cosa tot el sector, inclòs el de la zona de l’ARE conreada, està inclosa dins dels límits de l’IBA (Important Bird Area) nº140 del Delta del Llobregat. Aquesta situació no ha estat tinguda en compte a la tramitació ambiental del projecte, ni durant el procés posterior segons denuncien els ecologistes.

Ni l’ajuntament ni els promotors han volgut reconsiderar els seus plans. Aquest pla urbanístic va ser elaborat el 2009, ja fa dotze anys en plena boom immobiliari, però l’esclat de la bombolla va obligar a posposar el projecte. Les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Lluís Mijoler, i els promotors, la família Massot Puey, consideren que han superat els tràmits legals del projecte, encara que els ecologistes expressen seriosos dubtes de que l’ARE Eixample Sud pogués superar la llei catalana del canvi climàtic de 2017 o complir l’Acord de París de 2015.

Ni un pam de terra convida a la ciutadania pratenca a no restar impassibles i mobilitzar-se

La plataforma ecologista convida a la ciutadania pratenca a “no restar impassibles davant d’aquests atacs” i a “defensar la zones agrícoles”. Per aquest motiu una trentena de membres de ‘Ni un pam de terra’ van desplaçar-se ahir dimecres al Camp de la Bunyola per comprovar in situ les destrosses causades als camps i al que havia estat fins fa tres dies un projecte d’horts comunitaris autogestionats, al que les maquines han tardat menys de quinze dies a posar-hi fi. Es dona el cas que el citat hort no coincidia amb el traçat marcat on inicialment havien de treballar les maquines, que coincideix amb la previsió urbanística dels futurs carrers dissenyats en el marc de l’ARE Eixample Sud.

Per aquest vespre de dijous hi ha convocada a dos quarts de set una cassolada de protesta a la plaça de la Vila.

Actualitza't el 18 de Febrer

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

Veïnes del Prat de Llobregat llauren un hort per aturar un nou pla urbanístic

Mobilització al Prat de Llobregat contra els plans municipals d’urbanitzar espais agrícoles i naturals

L’oposició a l’ARE Sud arriba al Ple de l’Ajuntament

‘Ni un pam de terra’ al·lega que el projecte del Prat Nord podria ser nul segons el criteri del TSJC per al Pla Gran Via-Hospitalet

Ni un pam de terra mobilitza El Prat contra el pla urbanístic de l’ARE Eixample Sud i els afectes sobre el territori agricola i natural

La victòria contra el PDU Gran Via de l’Hospitalet impulsa les lluites veïnals i ecologistes del Baix Llobregat

La pressió veïnal aconsegueix aturar la construcció de 26 gratacels i la destrucció del darrer espai agrícola de l’Hospitalet de Llobregat

Què podem fer per protegir les zones agrícoles al voltant de les grans ciutats?