Una seixantena de persones es manifesten al Prat per rebutjar l’entrada de Vox al Parlament

febrer 16, 2021 in Actualitat, POLÍTICA by admin

L’entrada de VOX al Parlament de Catalunya ha provocat concentracions de protesta a moltes ciutats catalanes convocades per UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme). Al Prat responen a aquesta convocatòria exprés general, un seixantena de persones es van concentrar ahir dilluns davant de l’Ajuntament en repulsa a la l’extrema dreta i els discursos d’odi.

La irrupció de l’extrema dreta al Parlament ha estat un dels grans fenòmens de les eleccions del 14-F. 11 diputats de Vox sustentats en un creixent suport en forma de vots que, al Prat, ha estat superior a la mitjana catalana. De resultes del recompte, el pratenc Antonio Gallego serà diputat al Parlament de Catalunya la propera legislatura perllongant la seva vida política després d’haver estat regidor al Prat i Diputat al Congrés espanyol, per el PP.

Segons el manifest que s’ha llegit, l’entrada de VOX al Parlament de Catalunya “és una terrible notícia per a la democràcia, la convivència i els drets humans. Perjudica la gran majoria de la població de Catalunya… incloent, de fet, la major part de les persones a les que han enganyat per votar-los; i també el més d’1 milió de persones que, vergonyosament, no tenen dret a vot.

No esperarem en silenci per veure com les agressions feixistes —que ja han acompanyat la seva “campanya electoral”— augmenten encara més. No ens quedarem amb els braços creuats mentre el seu discurs d’odi contagia la societat, com passa quan l’extrema dreta obté representació institucional”.

El manifest reivindica que “no ens resignem davant l’arribada al Parlament d’un partit que alberga feixistes i neonazis, un partit que enyora la dictadura franquista, un partit que representa els militars que volen afusellar 26 milions d’espanyols. Sabem -per les experiències històriques- que la lluita contra l’extrema dreta és llarga i dura, però encara més dura seria la seva victòria”.

El manifest llegit a la plaça de la Vila conclou que “també sabem que se’ls pot aturar” i ha citat com Trump, neonazis grecs i Plataforma per Catalunya han acabat marxant de l’escena.

A la resta de la comarca hi va haver concentracions en municipis com Olesa de Montserrat, Sant Joan Despí, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei o Sant Boi de Llobregat, entre altres.