Cassolada a la Plaça de la Vila contra l’entrada de la maquinaria al Camp de la Bunyola per inciar l’ARE Prat Sud

febrer 19, 2021 in Actualitat, TERRITORI

La plataforma ciutadana ‘Ni un Pam de Terra’ i el hort comunitari autogestionat del anomenat Camp de la Bunyola van organitzar ahir a la tarda una cassolada a la Plaça de la Vila contra l’entrada de la maquinaria als camps per iniciar la Fase 2 de pla urbanístic ARE Prat Sud.

Ni un pam de terra defensa el valor ambiental d’aquesta zona i asseguren que aquest projecte afegeix pressió urbanística a un territori agrari tensionat des de fa anys per la pressió urbanística i les infraestructures.

Durant la concentració el tràfic rodat va ser momentàniament interromput, mentre una persona s’encadenava en senyal de protesta dins de la Ajuntament, la policia municipal va haver d’intervenir per deslligar-la mitjançant una cisalla.

Per la seva banda la cooperativa de consum pratenca ‘Cals Karxofa’ va voler expressar el seu suport a la mobilització fent el repartiment de les seves cistelles de productes agroecològics al bell mig de la plaça de la Vila.

Al finalitzar la concentració els manifestants van dipositar sobre el paviment de la plaça, terra i cultius arrasats per les màquines per l’inici de la 2a fase de l’ARE Sud.

 

____________________________________________________________

 

Informació relacionada:

Denuncien l’entrada de maquinària pesant als Camps de la Bunyola per iniciar la segona fase de l’ARE Prat Sud

Veïnes del Prat de Llobregat llauren un hort per aturar un nou pla urbanístic

Mobilització al Prat de Llobregat contra els plans municipals d’urbanitzar espais agrícoles i naturals

L’oposició a l’ARE Sud arriba al Ple de l’Ajuntament

Què podem fer per protegir les zones agrícoles al voltant de les grans ciutats?