La pandèmia i la pluja no atura el moviment feminista i es mobilitza als carrers del Prat aquest 8-M

març 8, 2021 in Actualitat, DRETS, ECONOMIA

La jornada de vaga feminista prevista avui ha començat a fer-se visible als carrers del Prat a dos quarts d’onze del matí a la plaça Catalunya del Prat amb la confluència de dues convocatòries. La concentració que setmanalment convoca la Marea Pensionista -i que aquest dilluns ha coincidit amb el dia de la dona treballadora-, i la bicicletada convocada pel Comitè de Vaga del 8M, que d’aquesta manera ha volgut mostrar el seu suport a les reivindicacions dels moviments pensiones.

A les diferents intervencions a l’acte de la Marea Pensionista la qüestió de gènere ha resultat ben present; entre altres moments, quan s’ha tractat la qüestió de la bretxa de gènere a les pensions, o amb la intervenció d’una representant del citat Comitè de la Vaga Feminista.

Malgrat la pluja que ha caigut aquest matí al Prat un cop finalitza’t l’acte, el Comitè de Vaga ha prosseguit amb el programa inicialment previst, i una vintena de dones han iniciat a cop de pedal el seu recorregut per diversos indrets de la població, tot procedint a divulgar i donar a conèixer les històries associades amb aquests indrets, i la relació que guarden amb la història de les dones pratenques.

A dos quarts de dues de migdia, està previst iniciar un dinar de carmanyola als anomenats Camps de la Bunyola, afectats per un pla urbanístic. A la tarda la mobilització del Comitè es traslladarà al Casal ‘La Llavor’ situat al número 2 del carrer Arquitecte Moragàs, on està previst a dos quarts de sis l’inici d’una activitat sota l’enunciat ‘Art i feminismes‘.

Informació relacionada

La Vaga feminista del 8 de març de 2020 al Prat, en imatges

La vaga feminista del 8 de març del 2019 al Prat, en imatges 

La vaga feminista del 8 de març de 2018 al Prat, en imatges

El moviment pensionista qualifica “d’irrisòries” les mesures per a escurçar la bretxa de gènere