Acord a última hora evita el judici pel ERO d’Acciona a la seva plantilla de Nissan

març 19, 2021 in Actualitat, ECONOMIA by admin

«L’acord preveu la recol·locació d’un mínim d’entre 80 i 100 treballadors en un any. L’últim tràmit és l’homologació en el Tribunal Superior del pacte anunciat per CGT i CCOO contra els 500 acomiadaments».

x Coche global

El judici que havia de celebrar-se ahir 18 de març per a dilucidar les denúncies presentades contra el ERO de 500 acomiadaments d’Acciona a Nissan s’ha evitat gràcies a un acord in extremis just abans de la vista. Amb aquesta cancel·lació del judici es posa punt final, aparentment, a un llarg conflicte laboral que va provocar també enfrontaments entre els sindicats.

L’acord preveu la recol·locació d’un mínim d’entre 80 i 100 treballadors en un any, així com una quantitat lineal de 2.200 euros per als quals no puguin mantenir l’ocupació i el servei d’una empresa de recol·locació, segons ha informat en un comunicat CGT i CCOO. Els dos sindicats mantenien un conflicte col·lectiu contra el ERO i l’acord anterior en el qual no van participar.

Acords anteriors

Amb aquest acord i la cancel·lació del judici, es dóna “absoluta seguretat jurídica” als treballadors acomiadats per Acciona, segons ha subratllat CCOO.  L’últim pas és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya homologui l’acord aconseguit. A principis de març, el mateix tribunal va rebutjar un pacte anterior aconseguit per UGT, CSIF i USOC amb la participació del Col.lectiu Ronda en considerar que havia prescindit de CGT i CCOO, que mantenien les seves denúncies.