L’Ajuntament respón a les protestes contra el creixement urbanístic en zones agrícoles amb sancions

abril 1, 2021 in Actualitat, LLIBERTATS, TERRITORI

La plataforma “Ni un Pam de Terra” denuncia l’aplicació de sancions amparant-se amb l’ordenança de civisme “amb finalitats polítiques” contra activistes de la citada plataforma per accions relacionades amb les protestes ciutadanes contra l’inici de la segona fase de l’ARE Eixample Sud.

Mitjançant un comunicat els ecologistes denuncien “que s’està utilitzant l’Ordenança del civisme com una llei mordassa local, per silenciar les protestes veïnals. Unes ordenances municipals, recorden, que “ni tan sols tenen rang de llei, no es poden utilitzar per reprimir el dret a la protesta.” I continuen: “les multes castiguen veïns i ecologistes per reunir-se al Camp de la Bunyola, un projecte d’hort comunitari que va finalitzar amb l’inici de les obres d’urbanització dels camps, i per una protesta a l’Ajuntament del Pratdel passat 18 de febrer quan una activista va encandenar-se simbolicament al l’escales del vestibul de l’ajuntament.

La plataforma pratenca interpreta les multes, que ascendeixen a  1.350 euros, “com una mostra preocupant d’autoritarisme per part del govern municipal de Comuns i PSC, davant les protestes contra el model de creixement urbanístic que aquest està impulsant.”

Les multes han arribat poc després de la roda de premsa que “Ni un Pam de Terra” va organitzar
junt amb altres col·lectius ecologistes per denunciar les que qualifiquen d’agressions urbanístiques als espais agrícoles i naturals del Delta del Llobregat.

L’equip de govern municipal, liderat per Lluís Mijoler, “ha assumit en tot moment la defensa política de l’expansió urbanística en qüestió, tot i que afecta camps inclosos a la zona IBA 140, important per la conservació de les aus segons la ONG SEO Birdlife.”

Aquesta àrea delimitada hauria de servir de referència per a l’ampliació de les zones protegides del Delta del Llobregat exigida per la UE, en la seva recent carta d’emplaçament a l’Estat espanyol.

Malgrat la pressió rebuda, la plataforma veïnal “Ni un Pam de Terra” manifesta la seva intenció de seguir endavant amb la seva campanya de defensa dels espais agrícoles de la marina del Prat amb noves convocatòries de protesta, començant pel pròxim dissabte 10 d’abril, al davant de les obres d’urbanització de la segona fase de l’ARE Eixample Sud del Prat.