Un centenar d’interins de l’Ajuntament fan vaga per reclamar la fixesa dels seus llocs de treball

juny 20, 2021 in Actualitat, ECONOMIA by admin

Aquest passat divendres 18 de juny, desenes d’interins de l’Ajuntament pratenc s’han aplegat a la plaça de la Vila i han visitat diferents instal·lacions municipals durant la jornada de vaga convocada per col·lectius d’Interins i Laborals en frau de Llei i sindicats alternatius, com la IAC, CGT, CNT, o la COS entre altres  per reclamar que els seus contractes d’interinatge passin a ser fixes, tal com obliga la directiva europea 1999/70.

El març de l’any passat, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconeixia l’abús freqüent de la temporalitat en l’administració pública del personal interí i proposava limitar el nombre de contractes temporals successius.

Segons dades del departament de Recursos Humans de l’ajuntament, 108 treballadors municipals han secundat la jornada de vaga.