Pensionistes es concentren davant la seu de CCOO a Barcelona per protesta pels acords signats pels sindicats majoritaris

juliol 6, 2021 in Actualitat, DRETS by admin

Activistes de la Marea Pensionista del Prat va concentrar-se ahir davant la seu de CCOO de Barcelona, conjuntament amb activistes d’altres Marees Pensionistes de Catalunya, per denunciar la signatura del recent Pacte de Pensions per part d’aquesta organització sindical.

Els pensionistes van tallar durant una hora un carril de la Via Laietana mentre una comitiva dels manifestants entrava a la seu del sindicat per fer entrega d’un manifest i fer palès el seu rebuig al pacte. A fora, els manifestants van penjar cartells a l’entrada del sindicat i han fet proclames en contra de CCOO i UGT, recordant que són “buròcrates” i que “ningú els ha escollit per representar els pensionistes”.

Avui fa tot just una setmana, la Marea Pensionista de Catalunya va acabar la segona jornada de la seva VII Assemblea General de la Marea Pensionista, en la que es va aprovar una resolució de rebuig al pacte sobre pensions signat entre el govern espanyol, la patronal i el sindicalisme de concentració. Afirmen en la resolució que “seguirem lluitant per evitar que les pensions públiques siguin pastura de la voracitat de el sistema econòmic imperant”.

El document assenyala a CCOO i UGT, als que qualifiquen d’ancorats “en un model de gestió institucional de negociació i serveis on les mobilitzacions ja només juguen un paper testimonial, amb aparells burocratitzats i estructures massa grans costejades només en un terç per les quotes d’afiliats i en altres dos terços per ingressos institucionals”.

Lamenten una vegada més que governs i sindicats que diuen representar als treballadors, siguin còmplices actius del capitalisme en tota la seva dimensió i traeixin, “un cop més, els interessos dels assalariats, condemnant a aquests a la misèria futura”.

Els concentrats preveuen portar les seves reivindicacions a la seu de la UGT el 12 de juliol.

 

 

____________________________________________________

 

Informació relacionada

Las plataformas de pensionistas muestran su rechazo frontal al recorte de prestaciones de la reforma de Escrivá