Rehabiliten un edifici buit de tres plantes per fer-hi el nou Casal del Prat

March 15, 2014 in Actualitat

x La Riuada.cat

El 15 de març al matí una quarantena de persones van fer pública l’okupació d’un nou espai –fins ara abandonat– al Prat de Llobregat. L’immoble és l’antic Centre d’Estudis Llobregat (CELL) a tocar del Fondo d’en Peixo. Els portaveus de l’assemblea van explicar que la intenció és fer-hi un centre social obert a col·lectius i persones del municipi. Des de primera hora s’hi van fer tasques de rehabilitació per poder-lo obrir “el més aviat possible”. A falta de nom definitiu, de moment se l’anomena Casal del Prat.

L’obertura de l’espai

A les onze del matí tocades es feia pública l’okupació. Un grup de persones es va desplaçar fins a la porta principal de l’edifici, seguidament la persiana es va obrir des de dins donant el tret de sortida al projecte i fent pública l’acció que havien iniciat uns dies abans. Al mateix temps van despenjar una pancarta on s’hi podia llegir: “Espai alliberat. Estem construint un espai del poble i per al poble”. A migdia van fer un petit dinar amb entrepans amb la gent que va participar de les tasques d’acondicionament.

Rehabilitació i futur

L’edifici té tres plantes (planta baixa, i dues més) i era fins fa uns anys un antic centre educatiu. En un primer moment s’habilitarà la primera planta, i progressivament la resta de l’edifici. Un cop apujada la persiana s’han iniciat les tasques de neteja que passen en primer lloc per la retirada de deixalles i material malmès de l’interior de la finca. També estan habilitant una sala per a fer-hi assemblees del propi centre i de diversos col·lectius i entitats del Prat de Llobregat.

Els membres de l’espai han informat també que d’aquí pocs dies es convocarà una assemblea oberta, on hi està tothom convidat, especialment el veïnat del parc amb qui volen establir sintonia i relació des del principi.

 

Imatges de l’espai en aquest enllaç.
Podeu seguir tot allò que passa a l’espai dels del twitter @casalelprat i des de facebook.com/casalelprat