Un guàrdia civil agredeix un advocat al Prat per parlar català

April 18, 2014 in Actualitat

x NacióDigital.cat

Un advocat barceloní de 27 anys que ahir era a l’aeroport del Prat a punt d’agafar el pont aeri cap a Madrid va ser agredit per un caporal de la Guàrdia Civil espanyola per no haver-li volgut parlar “en español”, i acusat de ser un “polaco de mierda”. L’home va acabar presentant una denúncia als Mossos d’Esquadra contra els agents U-80801-T i W-18153-L, perquè se l’havien endut a una habitació de dimensions reduïdes i l’un li havia donat un cop a la cuixa amb un objecte contundent i l’havia picat al cap en diverses ocasions amb la mà estesa, i l’altre no havia fet res per socórrer-lo.

En recordar-ho, la víctima explica que va sentir “una impotència molt gran. Quan saps que t’ho fan només perquè ets català, et vénen ganes de plorar”, segons que informa avui El Punt-Avui.

L’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, ha anunciat que presentarà una denúncia a la Comissió Europea (CE) per esclarir els fets.