Arriba el Correllengua 2013 al Prat de Llobregat

June 20, 2013 in Actualitat

El Correllengua és un conjunt d’activitats culturals i festives que tenen com a finalitat defensar i promoure la llengua i la cultura catalanes. Des de l’any 1995 ha esdevingut la iniciativa que agrupa més entitats d’arreu dels Països Catalans que treballen en favor de la promoció del català. I des de l’any 2012, al Prat de Llobregat, hi ha una comissió ciutadana formada per diverses persones individuals, entitats i associacions, que treballen amb l’objectiu de fer arribar el Correllengua a la ciutat. Enguany, amb motiu del desè aniversari de la mort del poeta Miquel Martí i Pol, els Correllengües en recordaran la figura.

El programa d’actes previstos aquest any al Prat de Llobregat és el següent:

Divendres 28 de juny:

A les 19 h xerrada al Cèntric Espai Cultural: “Viure el català: situació de la llengua i iniciatives de resistència” a càrrec de Maria Plana, filòloga, i Òscar Adrià Ibàñez, sociolingüista. Projecció del vídeo de la lectura del poema Ara mateix, feta pels alumnes dels cursos de català.

Dissabte 29 de juny:

- A les 10.30 h concentració a la Plaça del Mestre Estalella (a l’escultura commemorativa de l’11 de setembre, al costat del Cèntric).

- A les 10.45 h inici de la cercavila en direcció al Parc del Fondo d’en Peixo.

A les 11.30 h arribada al Fondo d’en Peixo:

-     Actuacions dels grups participants

-      Lectura del manifest del Correllengua

-      Jocs i Scrabble

-      Concert – vermut

 

+Informació: http://pratencs.cat/correllengua/