Es celebra la 3a edició del Correllengua al Prat

June 1, 2014 in Uncategorized

El passat dissabte 24 de maig es va celebrar la tercera edició del Correllengua al Prat de Llobregat, dins el marc de la Festa Major del carrer Ferran Puig.

x la Riuada.cat

L’activitat principal consistí en un acte que es va fer a la Llibreria Drac amb l’assistència d’una seixantena de persones, iniciant-se amb la lectura per part d’una membre de l’organització del manifest del Correllengua d’enguany, escrit per Vicent Partal. Acte seguit tingué lloc una xerrada sota el títol “En defensa de la llengua: la situació lingüística als Països Catalans”a càrrec de de Neus Tur i Irene Jaume, membres del Comitè de suport de Barcelona a la Vaga de Docents de les Illes i de Som Països Catalans. Van explicar la situació de la llengua i l’educació a les Illes i la lluita de resistència de la comunitat docent, que ha esdevingut una lluita social amb un suport molt ampli. Es comentà breument la situació a d’altres punts dels Països Catalans i es va fer èmfasi en la importància de considerar com a propi qualsevol atac a la nostra llengua independentment del punt dels Països Catalans on es produeixi, tal i com s’havia reflectit amb el suport a la lluita dels docents a les Illes que s’havia rebut d’arreu.

Després de la xerrada es passà el vídeo elaborat pels alumnes del Centre de Normalització Lingüística del Prat especialment per a l’ocasió, consistent en la lectura de diferents cites de l’escriptor Paco Candel. I per cloure l’acte els músics Marina Selles i Alfonso Ramírez van interpretar dues peces musicals.

A la nit, es llegí altre vegada el manifest del Correllengua d’enguany a la Font del Gall abans del concert organitzat per l’Esplai Sant Pere i Sant Pau.

El Correllengua és una iniciativa popular que se celebra anualment en els territoris de parla catalana, amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social.