L’ajuntament torna a imposar impediments a les festes de la sega i el batre i n’obliga al canvi d’ubicació

June 27, 2014 in Actualitat

L’actitud obstruccionista dels responsables polítics de l’ajuntament del Prat obliga a canviar a darrera hora la ubicació d’algunes activitats de la festa de la sega i el batre que s’ha de cel·lebrar demà.

 

Arran d’una reunió d’última hora ahir passat amb l’ajuntament la comissió de festes s’ha vist obligada a canviar l’espai de diverses activitats. Finalment les activitats de nit (sopar i festa) es faran a l’skateparc, el dinar al Fondo d’en Peixo, les del matí es mantenen tal i com estava previst a la Plaça de la Vila.

La voluntat de l’Assemblea de Festes era poder fer el dinar i les activitats de tarda a la Plaça de la Vila o al carrer Jaume Casanovas però l’ajuntament s’ha negat a cedir-los els espais, tot i l’aprovació de l’Associació de Veïns del Nucli Antic de que ho féssin allà. L’ajuntament pel seu cantó considera que, tot i ser un dinar i rebre l’aval de l’AV, la festa s’ha de traslladar a les afores i no al teixit urbà.

A tres dies vista de la Festa, l’Assemblea de Festes ha considerat que pel manteniment d’aquesta el millor era, enguany, fer ús dels espais que avui us confirmem.

Tot i així volen fer palesa la seva voluntat de fer ús dels espais urbans, de places i carrers per a desenvolupar una festa popular com la que plantegen. I declaren la seva disposició a seguir lluitant i reivindicant una festa arrelada al poble, a la seva gent, i per tant al seu teixit urbà.

 

+ informació:

Manifest de la comisió de la Festa de la sega i el batre davant els vetos de l’ajuntament

La festa de la sega i el batre; una iniciativa per la recuperació d’una de les dues festes majors del Prat

Web de la Comissió de Festes de la Sega i el Batre